Broke – hold kæft og spil


Broke – hold kæft og spil

Foto: Tue Blichfeldt

En mark ved højlys dag var ikke et oplagt sted for duoen Broke at spille. Et dark room i Berlin derimod ville være passende for deres elektrostøjede, krautrockede disco-dance og aggressive stroboskopoptræden.

Men det stoppede ikke Broke, der er Mads Bergland på guitar, Simon Littauer på synth og fader og til anledningen Rasmus Littauer på trommer.

Læs anmeldelse: Navneløs – skrøbeligheden blev væltet omkuld

Der skulle dog gå et par numre med komisk robotvokal og ligegyldig mandeskønsang, før Broke kom i gang. Det gjorde de bedst, når der blev skruet op for larmen, trommerne fik lov til at hamre derudaf, og Simon Littauer begyndte at udfolde sig som elektronisk og evigt knapskruende mørkemand.

Til slut vandt Broke dog med en smule hjælp. Frem af mørket kom hårknolden Mø, og en omgang skrigende vildskab fra en kvinde fungerede bedre til det støjende univers end robotstemme og skønsang. Hun kunne næppe heller finde et mere passende sted end Roskilde at råbe mantraet »Fuck you, let the youth go mad«, og det gjorde ungdommen så. Men Broke skulle selv have lyttet til de ord tidligere. For når de holdt deres kæft og gik lydmæssigt bersærk, var det svært ikke at gå med ind i det blitzende mørke.

Koncert. Roskilde Festival, Pavilion Junior.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af