Bruce Springsteen går til kamp for transpersoner – aflyser koncert i North Carolina

Bruce Springsteen går til kamp for transpersoner – aflyser koncert i North Carolina

At Bossen er en rendyrket humanist med værdierne intakt ovenpå en lang, succesfuld karriere, er de fleste fans i forvejen enige om, men nu er Bruce Springsteen trådt (om muligt) yderligere i karakter ved at lade en diskriminerende lovgivning i North Carolina få direkte konsekvenser for sin igangværende ‘The River Tour’ i USA.

Det amerikanske ikon har annonceret på sin Facebook-side, at han aflyser søndagens koncert i Greensboro i selvsamme delstat grundet den netop vedtagne HB2-lov, der både tvinger transpersoner til at vælge offentlige toiletter efter deres biologiske køn og fratager LGBT-borgere rettighederne til at sagsøge deres arbejdsplads, hvis de oplever diskrimination.

»Nogle ting er vigtigere end et rockshow, og denne kamp imod fordomme og snæversyn – som finder sted, imens jeg skriver dette – er en af dem«, skriver Springsteen blandt andet sammen med en dybfølt undskyldning til sine fans i Greensboro. Læs hele brevet HER.

Bossen kan opleves på dansk jord i Parken i København den 22. juni og i CASA Arena i Horses den 20. juli.

Læs også: Sømmet i bund: 10 essentielle rockalbum til dit roadtrip

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af