1. Justin Timberlake ‘Man of the Woods’
Vi har været både forvirrede og skuffede over Justin Timberlakes singleudspil op til udgivelsen af ‘Man of the Woods’. Mens ambitionsniveauet ser ud til at være løftet i forhold til det store 2016-hit ‘Can’t Stop the Feeling’, har sangene resulteret i enten SexyBack 2.0, et pinligt trap-inspireret forsøg på at være woke og en nedvandet udgave af countrymusik.
Selv når det er gået galt, har det dog været spændende at følge, og ambitionsniveauet er som sagt højt. Justin siger, at albummet kommer til at handle om hans opvækst, og han siger også, at det er som »moderne americana med 808-trommer«. Ja, selv om vi ikke er imponerede, er det svært at lokke os væk fra at finde ud af hvad i alverden, ‘Man of the Woods’ er for et slags album.
Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.
2. The New Spring ‘Wholly Wholly’
The New Spring udgiver med ‘Wholly Wholly’ det fjerde album i diskografien, som også er det første i fire år. Bastian Kallesøes intime og barokke folkpop har charmeret på de foregående tre udgivelser, så vi har glædet os. Hele to af sangene – åbningsnummeret ‘Gershwin’s Invisible Year’ og afslutningsnummeret ‘Gershwin Wakes Up Singing’ – nævner komponisten George Gershwin i titlen. Hvad det betyder for albummet som helhed, kan man vist kun finde ud af ved at lytte til det.
Læs anmeldelse af albummet HER.
Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.
3. Rhye ‘Blood’
Da Rhye debuterede i 2013 med det bløde, smooth ‘Woman’ var det som en duo bestående af canadiske Michael Milosh og danske Robin Hannibal, som også er kendt fra Quadron. Hannibal er dog ikke med længere, og nu er Rhye altså Miloshs soloprojekt. Rhyes musikalske univers er dog stadig sart og dramatisk, på samme tid som at det har nogle funky undertone.
Læs vores anmeldelse af albummet HER.
Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.
4. Rich Brian ‘Amen’
Den selvsikre indonesiske rapper gik tidligere under det kontroversielle navn Rich Chigga (hvis du ikke kan se det kontroversielle, skal du vide at ch- kommer fra, at han er af kinesisk afstamning, og du kan selv gætte hvor -igga kommer fra), og grundet kontroverserne skiftede han navn til sit mere anonyme fødenavn Brian.
‘Amen’ er hans debutalbum, og med gæster som Migos’ Offset er det hans mission at blive mere end en meme-rapper.
Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.
5. Hookworms ’Microshift’
Britiske Hookworms imponerede gevaldigt med deres debutalbum ‘Pearl Mystic’, og fortsættelsen ‘The Hum’ var heller ikke ringe. Det lader dog til, at de går væk fra den grove syrerock, der definerede de to plader, til fordel for en blødere, mere synthesizer-dreven lyd, der dog stadig har nogle neopsykedeliske elementer.
Tjo, det virkede for Tame Impala, så vi er ikke skræmt væk. Det er da også sundt at prøve noget nyt, og hvis man skulle sige noget skidt om ‘The Hum’, så var deres lyd måske ved at gå lidt i tomgang.
Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.
6. Rash ’Tare 955’
Københavnske rash er en ret ny gruppe – ja, før udgivelsen af ‘Tare 955’ i dag havde de faktisk kun singlen ‘Kathleen’ at bryste sig af. Deres musik bliver udgivet på det nye pladeselskab NESM, der drives af fire venner – blandt andet Rash-frontmand Niklas Hessel og Bastian Kallesøe.
Deres musik er mere vemodig og lo-fi end Kallesøes musik som The New Spring typisk er, men de har stadig nogle lighedspunkter i form af forkærlighed for at have lidt spøjs instrumentation. Rash har nemlig ingen bassist i deres ellers meget 90’er-inspirerede alternative rock, der leder tankerne hen mod bands som Pavement. I stedet har de en cellist, og det skaber et meget levende, fyldigt lydbillede.
Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.