Jay-Z forklarer, hvorfor han takkede nej til Super Bowl-optræden: »Det var en principsag«

Jay-Z forklarer, hvorfor han takkede nej til Super Bowl-optræden: »Det var en principsag«
Jay-Z. (Foto: Erik Voake/Getty Images)

For nogle år blev Jay-Z spurgt, om han ville optræde under NFL’s prestigefyldte halvlegsshow. Organisationen for amerikansk fodbold havde bare lige én betingelse, nemlig at han skulle optræde med nummeret ‘Run This Town’ og desuden sørge for, at Kanye West og Rihanna, der begge gæster nummeret, var at finde på scenen med ham.

I et interview med New York Times forklarer Jay-Z sagen: »Selvfølgelig ville jeg have optrådt, men jeg sagde (til NFL, red.): ‘Nej, I får mig.’ Det er ikke sådan, man gør det. Man siger ikke til nogen, at de skal spille halvlegsshowet på betingelse af, hvem de tager med. Jeg sagde: ‘Glem det’. Det var en principsag«.

Siden har Jay-Z været udtalt kritiker af NFL. Særligt som følge af at quarterbacken Colin Kaepernick blev frosset ude af ligaen, da han nægtede at stå op under nationalsangen i protest mod politivold mod sorte. Men også da NFL valgte at booke Maroon 5 som halvlegsnavn sidste år, hvor Super Bowl ellers fandt sted i hiphophovedstaden Atlanta.

Rapperen tog efterfølgende en snak med den magtfulde New England Patriots-holdejer Robert Kraft, der også er medlem af NFL’s bestyrelse, hvor han luftede sin kritik:

»Problemet med NFL er, at I alle sammen ser hiphop som en fase, selvom genren har været dominerende inden for musik verdenover i de sidste 20 år«, sagde han blandt andet til Kraft.

Og den kritik gik åbenbart rent ind. I år har NFL indgået samarbejde med Jay-Z’s pladeselskab Roc Nation, der giver selskabet indflydelse på, hvem der skal optræde i det prestigefyldte halvlegsshow. Rapperens beslutning om et samarbejde er blevet beskyldt for at være dobbeltmoralsk, men Jay-Z mener, at han kan opnå større fremskridt ved at gå i dialog med organisationen i stedet for at kritisere den udefra.

Den omdiskuterede aftale indeholder blandt andet et løfte fra NFL’s side om at bruge 100 millioner dollars over de næste ti år til at udbedre sociale problemer, hvilket i år afspejlede sig i en kampagnevideo, der fortæller historien om nogle af de sorte mænd og drenge, som er blevet dræbt af politiet i USA.

Under nattens Super Bowl kunne man også finde Roc Nations-klienten Shakira på scenen med Jennifer Lopez i et storslået show.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af