Olivia Rodrigo efter beskyldninger om plagiat: »Intet i musik er nogensinde nyt«

Olivia Rodrigo efter beskyldninger om plagiat: »Intet i musik er nogensinde nyt«
Olivia Rodrigo. (Foto: PR)

Olivia Rodrigo har fået et gigantisk gennembrud i 2021 takket være et par storhit og debutalbummet ‘Sour’, men med opmærksomheden er også kommet beskyldninger om plagiat.

Blandt andet fra Courtney Love i forbindelse med albumcoveret, og ellers fra folk på internettet efter et par sager, hvor Rodrigo har tilføjet sangskriverkreditering til to singler, efter de var blevet udgivet.

‘Deja Vu’ blev sammenlignet med Taylor Swifts ‘Cruel Summer’ i en sådan grad, af Swift, Jack Antonoff og St. Vincent (der skrev sangen), har fået officiel sangskriverkreditering på ‘Deja Vu’.

Og Paramores forsanger Hayley Williams samt tidligere guitarist i bandet, Josh Farro, er blevet tildelt sangskriverkreditering på Rodrigos ‘Good 4 U’, da singlen har klare ligheder med poppunkbandets ‘Misery Business’ fra 2007.

Nu har Rodrigo kommenteret på sagerne og beskyldninger om plagiat i et nyt interview med Teen Vogue.

»Jeg synes, det er skuffende at se folk tage ting ud af kontekst og miskreditere hvilken som helst ung kvindes arbejde. Men når alt kommer til alt, er jeg stolt og glad over at sige, at mit job er at være sangskriver. Al musik er inspireret af hinanden. Selvfølgelig skriver jeg alle mine tekster med udgangspunkt i mit eget hjerte og mit eget liv først«, udtaler Rodrigo, som fortsætter:

»Det, der er så smukt ved musik, er, at den kan være så inspireret af musik, der udkom i fortiden. Hver eneste artist er inspireret af artister, der kom før dem. Det er en slags sjov, smuk delingsproces. Intet i musik er nogensinde nyt. Det er fire akkorder i hver sang. Det er den sjove del – at prøve at gøre det til sit eget«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af