I denne uge afslører Roskilde Festival årets plakat – her er en status på årets program

I denne uge afslører Roskilde Festival årets plakat – her er en status på årets program
Roskilde Festival. (Foto: Benjamin Lund/Soundvenue)

Man skal huske at læse det, der står helt nederst. I dag har Roskilde Festival annonceret Drew Sycamore som årets Orange-åbner samt 19 navne til talentscenerne Rising og Countdown, men nederst i dagens pressemeddelelse gemmer der sig endnu et stykke yderst interessant information:

»Torsdag den 24. februar offentliggør Roskilde Festival yderligere 92 navne og årets musikplakat«.

Sikke en uge!

Roskilde Festival har jo for vane at afsløre en kæmpe bunke navne i foråret, men selve processen har forandret sig lidt i årene inden corona – og selvfølgelig også her efter.

I 2018 kom plakaten (59 nye navne) 5. april.
I 2019 kom plakaten (56 nye navne) 27. marts.
I 2020 kom plakaten (80 nye navne) allerede 27. februar.

Mens Roskilde Festival tidligere har annonceret navne i mindre klumper, har corona ændret lidt ved det format. Det hele er rykket lidt, da usikkerhed har præget bookingarbejdet, og det derfor ikke har været muligt at annoncerede internationale musikpakker i god tid.

Roskilde Festival havde indtil i dag blot annonceret 23 navne til årets program, og med dagens nyheder er vi så oppe på 43. Der er derfor, at der kommer så stor en pakke på torsdag sammen med plakaten. Sammenligner vi med 2019, var der allerede langt over 100 navne annonceret, da plakaten og de 56 navne kom på.

Gør vi status over 2022, lander programmet med ugens annonceringer på 135 navne. Hvorefter der jo stadig er et stykke op til de oftest lidt over 170 kunstnere, som plejer at være på Roskilde Festival-plakaten.

Det betyder jo, at der er mere plads på programmet end vanligt, efter plakaten offentliggøres på torsdag. Hvilket nok igen hænger sammen med det internationale koncertmarked, der skal vågne 110 procent efter corona.

Og hvilke navne kan vi så forvente på torsdag? Det er som altid svært at spå om.

I et interview med Soundvenue har Roskilde Festival tidligere meldt ud, at Kendrick Lamar og Taylor Swift ikke kommer i år – de var begge booket til tidligere (aflyste) udgaver af festivalen. Billie Eilish er heller ikke en mulighed, hendes koncert på britiske Glastonbury er en eksklusiv festivalaftale.

Det er dog sikkert og vist, at der kommer andre store headliners.

Hertil er der spørgsmålet om gengangere fra 2020- og 2021-programmerne. Den første pakke med 23 navne var nogenlunde 50/50, men Roskilde Festival sagde i den ombæring, at der fremadrettet ville være en overvægt af helt nye bookinger, så programmet er mest muligt tidssvarende.

Vi sidder klar til at lave endnu mere status efter på torsdag.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af