Internettets mest obskure konspirationsteorier: Justin Bieber er en øgle, Taylor Swift er satanist og Jay Z styrer alt

Internettets mest obskure konspirationsteorier: Justin Bieber er en øgle, Taylor Swift er satanist og Jay Z styrer alt
Jay Z, Blue Ivy og Beyoncé (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Konspirationsteorier er the OG fake news og i disse tider, hvor fake news-medier er her, der og alle vegne har konspirationsteorierne kronede dage. Og helt ærligt – med de rubrikker mainstreammedierne kan publicere for tiden, er det ikke nogen overraskelse.

Konspirationsteorier er altid blevet liket og delt, længe før der fandtes tommelfingre og pileknapper i sociale medier: Elvis, Kurt og Tupac er ikke døde, til gengæld er Paul McCartney død og Michael Jackson blev dræbt for at dække over en iransk revolution. Men i de sociale medier har konspirationsteorierne fået et nyt bål at varme sig ved, fordi der simpelthen er så meget mere indhold at forholde sig til og så mange labre likes i at sige noget uhyrligt. Yderligere er en lang række etablerede medier i de senere år begyndt at videredistribuere teorierne, for hvis nyhederne alligevel er fake, hvorfor så ikke gå all in?

De fleste popkulturelle konspirationsteorier bevæger sig i feltet harmløst til plausibelt, men det gider vi ikke beskæftige os med: Vi har samlet en flok af de allermest bizarre konspirationsteorier fra nyere tid og forsøgt at kaste lidt lys over dem.

Sæt vores soundtrack-anbefaling på og bered dig på at tabe kæben.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Justin Bieber er en øgle

Det første du skal gøre, hvis du skal have noget ud af konspirationsteoretikeres nonsens, er at afvise faktorer som fysik, motiver, fakta og logiske mellemregninger. Og så skal du vænne dig til, at nogen har sagt noget til nogen er lige så godt som den pureste sandhed. Dernæst må du forstå, at teorier grebet ud af den blå luft er den mest plausible forklaring på hændelser i alskens grynede YouTube-videoer.

Så er du klar til at tro på, at Justin Bieber rent faktisk er en øgle. Det var senest fremme, da en fingeret artikel påstod at Justin Bieber, da han i sidste uge landede i Perth i Australien, skulle have skiftet form til en stor, skællet, sort øgle foran hundredvis af skræmte fans.

Og det er ikke første gang, det bliver påstået. Se bare videoen øverst i artiklen. Hans øjne bliver jo tydeligvis til øgle-øjne for næsen af os.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Taylor Swift er satanist-klon

Noget af det, der får konspirationsteoretiker-jernet til at gløde, er, når celebrities ligner en anden. Det er eksempelvis tilfældet med Taylor Swift og den tidligere satanistiske yppestepræst med det geniale navn Zeena LaVey, hvis far grundlagde the Church of Satan.

Og de ligner sandt for dyden hinanden de to, men umiddelbart er der ikke nogen blodrelation mellem de to. Så hvad er deres forbindelse? Taylor Swift er naturligvis en klon af LaVey, som the Church of Satan skabte i 1989.

Så lyt lige efter de tydelige sataniske undertoner, næste gang du hører ‘Shake It Off’.

Fun fact: Zeena LaVey har i dag skiftet navn til Zeena Schreck, vendt LaVeyansk satanisme ryggen og dyrker tantrisk buddhisme.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. North West er satans yngel

Mens vi er ved satanisme, har et djævletilbedende matematikgeni fundet frem til, at Kim Kardashian West og Kanye Wests datter North West må være satans yngel, for tallene i hendes fødselsdato – 15/06/2013 – lagt sammen danner tallet 6/6/6. Og alle ved, hvad det betyder.

Som om det ikke er nok, så danner retningerne nord og vest på et kompas en trekant, som bekendt er Illuminatis symbol – mere om det senere.


Lorde Portrait

4. Lorde er 45

Du har muligvis gået og troet, at Lorde er en nu 19-årig popsangerinde fra New Zealand, men det kan jo ikke passe. Hvordan kan hun så allerede være så livsklog? Og så selvsikker? Og hvordan i alverden kan hun så se ældre ud end Harry Belafonte på 90?

Det er fordi, hun i virkeligheden er meget ældre, vil konspirationsteoretikere lade dig vide. Mindst 35 år gammel, men nærmere 45, lyder teorien på.

Lorde har selv hældt brænde på bålet ved at præsentere sig som Ella på 45 over for Vanity Fair efter et awardshow. Taylor Swift har endog omtalt hende som 300 år gammel. I ‘South Park’ er hun en 45-årig geolog fra Colorado.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Faktisk fik teorien så meget medvind, at mediet The Hairpin besluttede sig for at købe adgang til Lordes fødselsattest. Det viste sig dengang, at hun var 17, som hun gav sig ud for at være. Men man kan jo sagtens fake en fødselsattest. Ikke?


Keanu Reeves

5. Keanu Reeves er udødelig

Vi bliver lidt ved samme teori, men med langt mere tungtvejende argumenter. For lige som Lorde givetvis er ældre end hun giver sig ud for at være, så ser Keanu Reeves evigt og altid yngre ud end han siger, han er (52).

Det kan naturligvis hænge sammen med, at han er udødelig. I hvert fald er han blevet spottet adskillige gange gennem historien, uden han tilsyneladende er aldret med en dag. For eksempel var han tilbage i 1875 kendt som den franske skuespiller Paul Mounet, som han unægteligt deler en vis lighed med.

Bevis:

KeanuAgeMemesSitet keanuisimmortal.com er dedikeret til at undersøge fænomenet, der helt sikkert har noget på sig. Billederne taler jo for sig selv.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lady Gaga er morder

Nu bliver det straks mere urovækkende. Lady Gaga har hugget sin stil fra den afdøde upcoming, russiske popstjerne Lina Morgana. Det er én ting, men meget tyder på, at det også var Lady Gaga, der myrdede hende, så hun selv kunne blive popstjerne. Sporene ligger spredt ud over Gagas karriere, for eksempel i videoen til ‘Paparazzi’, hvor hun bliver skubbet ud fra en balkon.

Ifølge teorien skulle Lady Gaga have mødt Lina Morgana og havde en aftale om at blive hendes danser. Men tilsyneladende i jalousi skubbede Lady Gaga Lina Morgana ud fra et tag, så vejen senere var banet for hende selv. Det var tilsyneladende meget effektivt, for blot to uger efter Lina Morganas død begyndte Lady Gagas karriere for alvor at tage fart.

Men det stopper ikke her: Der er videoer online, der hævder, at Lina Morgana var en slags okkult ofring for Lady Gaga, så hun kunne opnå verdensberømmelse. Den lader vi lige stå lidt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Nicki Minaj er Jay Z

Nicki Minaj kunne i forgårs fejre, at hun har overhalet Aretha Franklin og nu er den kvinde med flest sange, der har nået Billboards Top 100, med ikke mindre end 76 tracks. Men er hun nu også det? Er Nicki Minaj ikke i virkeligheden en mand og mere specifikt: Er hun ikke i virkeligheden Jay Z?

Det mener flere konspirationsteoretikere, der blandt andet fremhæver, at Nicki Minajs stemme ved nedsat hastighed minder påfaldende meget om Jay Zs.

Hvad enten Jay Z eller Nicki Minaj rent praktisk skulle vinde ved det, er dog lidt uklart. Det eneste, der står klart, er, at de er én og samme person.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Beyoncé var ikke gravid

I 2011 gik konspirationsteoretikere i selvsving over en video, der angiveligt beviser, at Beyoncé slet ikke var gravid med Blue Ivy. I videoen ser man tydeligt, hvordan hendes baby-protese kollapser idet hun sætter sig ned. Det afslører, at Blue Ivy har en anden mor.

Det blev i konspirationsteoretikernes hoveder bestyrket af, at Beyoncé ikke fremviste maven i særlig høj grad, at hun gav modstridende svar på, hvor langt hun var henne og at Blue Ivy tilmed blev født i al hemmelighed på Manhattan. Det kan da kun lykkes, hvis hun slet ikke var gravid til at begynde med. Grunden til at Beyoncé fakede sin graviditet var angiveligt for at dække over, at Jay Z havde fået et barn uden om ægteskabet, som hun valgte at adoptere, men uden at afsløre barnets sande ophav.

For at føje spot til skade, er en kvinde fra New York stået frem for at kræve forældremyndigheden over Blue Ivy, som hun hævder er hendes barn. Ligesom hun hævder, at North West er hendes barn. Og Michael Jacksons tre børn. Og Prins George i øvrigt.

Måske var det på grund af de vilde teorier, at Beyoncé så et behov for at dele sine nuværende dobbelte babypukkel i temmelig afklædt tilstand.


GettyImages-NicholasHunt-BeyonceSolange
(Foto: Nicholas Hunt/Getty Images)

9. Beyoncé er Solanges mor

Da Beyoncé er alles – selv Adeles – mor, er det naturligvis ikke den eneste teori om hendes måske-babyer. I den anden grøft har vi folk, der forsøger at bevise, at Beyoncé er sin søster Solanges mor. På trods af at der kun er fem år imellem dem. På papiret, forstås.

Teorien forsøger først og fremmest at så tvivl om begges aldre, så Beyoncé i virkeligheden er gammel nok til at være Solanges søster. Ifølge teorien er Beyoncé nu omkring 43/44 og hun har derfor fået Solange i starten af sine teenage-år.

Beviset? Nogle sølvpapirshatte på nettet følte ikke at hun var jævnaldrende med dem, da hun brød frem. Tungtvejende bevisbyrde, må man sige.

For konspirationsteoretikere er det blandt andet derfor, at Beyoncé altid har haft »fødedygtige hofter«: Fordi hun allerede har født.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Jay Z er illuminati

Det leder naturligvis altsammen op til den store popkulturelle konspirationsteori over dem alle. Jay Z er en marionetdukke for Illuminati. Det er her kaninhullet for alvor starter, og hvis du først falder herned, er der virkelig langt til bunden.

Illuminati er selve moderteorien om, at vi bliver holdt for nar af en semi-okkult elite, der opererer i skyggerne (der måske i virkeligheden er styret af formskiftende rumvæsner). Folk, der tror på disse teorier, ser tilstedeværelsen af Illuminati i hver eneste trekant, deres trigonometri-følsomme øjne kan spotte. De tror også på, at Illuminati har infiltreret hvert et magtkammer – herunder Hollywood og musikbranchen – gennem tiden, og derigennem har startet krige, kontrolleret populationer og hjernevasket befolkninger.

Jay Z er havnet som Illuminati-teoriens galeonsfigur på grundet af hans trekantede Roc-A-Fella-håndtegn, men derudover er der masser af “fakta”, der passer ind i fortællingen. Roc-A-Fella er et ordspil på familienavnet Rockefeller, der er én af USAs mest magtfulde familier, Blue Ivy stavet bagfra er Eulb Yvi, der på latin betyder Lucifers datter *host* bullshit *host*, Kanye West talte om Jay Zs »killers« inden sit sammenbrud og så selvfølgelig det faktum, at Jay Z selv ikke holder igen med Illuminati-referencerne.

Således oplyst er du nu klar til at spænde sølvpapirshjelmen endnu strammere om knolden og sprede sandheden.

Læs også: Fra ’Inception’ til ’Harry Potter’ og ‘RoboCop’: De mest vanvittige fortolkninger af populære film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af