Todd Phillips har »fuld forståelse« for Martin Scorseses Marvel-kritik

Todd Phillips har »fuld forståelse« for Martin Scorseses Marvel-kritik
Todd Phillips til en 'Joker'-visning i New York i oktober.
Foto: Lars Niki/Getty Images for The Academy Of Motion Pictures Arts & Sciences

Et af filmverdenens mest omdiskuterede emner dette efterår har været Martin Scorseses kritik af Marvel-film. Typisk har instruktøren fundet opbakning for sit synspunkt hos andre ligesindede, blandt andre Francis Ford Coppola, mens instruktører af superheltefilm har indtaget den modsatte skyttegrav.

Nu har Scorsese imidlertid fået en vigtig støtte i Todd Phillips, der instruerede quasi-superheltefilmen ‘Joker’ til massiv succes tidligere på året. I et videointerview med The Hollywood Reporter, hvor Phillips og Scorsese samtaler med Greta Gerwig (‘Little Women’), Noah Baumbach (‘Marriage Story’), Lulu Wang (‘The Farewell’) og Fernando Meirelles (‘The Two Popes’), fortæller Phillips, at han har »fuld forståelse« for Scorseses kritik.

»Marty har fået en masse ballade for, hvad han sagde, men jeg har fuld forståelse for det. Vi havde svært ved at få ‘Joker’ lavet, hvilket lyder mærkværdigt, fordi filmen eksisterer i superhelteverdenen, men alligevel ikke er endnu en af den slags film. Vi brugte et år hos Warner Bros., hvor jeg så emails blive sendt frem og tilbage, hvor de bogstavelig talt sagde: ‘Forstår han, at vi sælger ‘Joker’-pyjamasser i supermarkederne? Jeg svarede: ‘Kom filmene ikke før pyjamasserne? Er det virkelig pyjamasserne, der dikterer filmene?«

Scorsese var – ikke overraskende – enig med Phillips’ pointe om, at Marvel og andre franchises er for fokuseret på at sælge merchandise og hype i stedet for egentlig kvalitet: »Det er som forlystelsesparker. Pyjamasser. Slurpee-koppe. Hvad end det er, du sælger på baggrund af filmene, så kan du ikke træffe dine [kreative] beslutninger baseret på det«.

Martin Scorsese var selv lige ved at instruere ‘Joker’, der som bekendt er stærkt inspireret af hans film som ‘King of Comedy’ og ‘Taxi Driver’, men trak fra i sidste øjeblik, hvorefter Phillips trådte til. Begge instruktører spås gode Oscar-chancer i igangværende prissæson for henholdsvis ‘The Irishman‘ og ‘Joker’.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold