Crystal Castles – når satans yngel holder fest

En totalt mørklagt scene og et kvarters forsinkelse var Crystal Castles’ måde at sige ‘hej’ til Beatday på. Men så blev der satme også tændt for både synthesizers, stroboskoplys, kulørte lamper og krakilske attituder i højeste potens.

Og præcis som ventet stjal det personificerede heksehyl Alice Glass scenen fra første færd. Iført sit signatur-outfit bestående af pencil skirt, sort t-shirt og ravnesort Playmobil-hår væltede hun rundt på den bælgravende mørke scene og viftede med en håndholdt lampe, imens hun skreg sig igennem et kort og præcist set.

Til duoens notorisk kaotiske live-shows har de allieret sig med en trommeslager, som tilføjer en solid bund til den trashy og voldsomt distortede døds-pop, de to canadiere er blevet eksponenter for. Det gjorde sig fornemt i kradsbørstige live-udgaver af gennembrudshittet fra Myspace ’Alice Practice’, ’Courtship Dating’, den nihilistiske slagsang ’Untrust Us’ og selvfølgelig pletskuddet ’Crimewave’, der fik transformeret en tilfældig græsplæne i Valby til en brændende heksekedel af et dansegulv.

Det eneste, der aldrig rigtigt blev skruet op for, var frontfigur – sangerinde er altså så meget sagt – Alice Glass’ mikrofon. Men hey, sådan skal det jo være. Ingen forventede en åben og smilende Alice, der fortalte kække anekdoter til sit publikum. I stedet fik vi banket sanserne godt møre, og tilsat bandets overlegne lysshow blev det en kort, men intens og til tider helt vidunderlig tur i helvedes helt egen rutsjebane.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af