Addison Groove – en elektronisk belønning
Mens mor og far så de dér Bruce Bring Steve på Orange, var de elektronisk bevidste til Addison Groove, der modsat tidens typiske basmusik ikke jagtede klimakser, og det store drop man kender fra dubstep var vi aldrig i nærheden af (trods efterspørgsel fra et par publikummer).
Tony Williams bruger nemlig Addison Groove til at få udløb for de kreative tanker, der ikke passer til det dubstep han kreerer under aliaset Headhunter. I stedet blev tålmodig og opmærksomhed belønnet gavmildt for en beskeden skare sent lørdag aften.
Læs live-anmeldelse: Bruce Springsteen på Roskilde Festival
Den footwork-inspirerede brite triumferede i stedet med repeterende (ofte sjofle) vokalloops, som på ‘Bad Things’, mens han byggede beat på beat til en frenetisk helhed. Brugen af Roland 808-trommesamples gav en varm, rund modvægt til de kaotiske rytmeanfald, mens synth-bemærkninger forsigtig tittede frem, men altid forblev parentetiske under den herligt skødesløse tilgang til undergenrerne booty house og ghettotech.
Numre som den fjollede ‘Footcrab’ og de dansable ‘Sooperlooper’ og ‘Savage Henry’ fra debutalbummet ‘Transistor Rhythm’ fik flyttet fødder i mudderet, og med en booty-passage, der gik lige i både mellemgulvet og fødderne, blev 100 mennesker til 300 i løbet af 15 røvrystende minutter.
Læs også: Street style på Roskilde Festival
Williams’ mix var en velstruktureret lektion i, hvordan elektronisk musik kan gøre monotone elementer og struktureret kaos til en medrivende helhed, og Addison Groove kunne lade musiknørderne diskutere hvilken ny, spændende genrebetegnelse, der skal påklistres, mens vi andre bare kunne nyde den elektroniske belønning.