Lanceringen af PlayStation 5 får det værste frem i folk – men Sony kan stadig redde dagen

PlayStation 5-lanceringen er endt i et cirkus med ekstrem efterspørgsel på den udsolgte konsol og lusket opførsel fra detailhandlen.
Lanceringen af PlayStation 5 får det værste frem i folk – men Sony kan stadig redde dagen
PlayStation 5.

KOMMENTAR. Det har ikke været et kønt syn at følge med i lanceringen af næste generations PlayStation. Ikke fordi der har været udsolgt (det er en tradition, når PlayStation lancerer deres konsoller), men fordi lanceringen har fået det værste frem i folk.

På DBA blev forudbestilte konsoller solgt til overpris allerede inden selve lanceringen, og selv efter lanceringen fortsætter trenden ufortrødent.

Og nu kan man, hvis man er desperat nok, deltage i en konkurrence hos Telia for at vinde adgang til deres shop for at få lov til at købe en PlayStation 5.

Helt ærligt, hvad sker der?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Detailhandlen er naturligvis i deres ret til at gøre, som de vil med de konsoller, de får allokeret af Sony. Sådan fungerer det, og deres forsyninger er på nuværende tidspunkt så begrænsede, at de bliver særdeles eftertragtede.

For konsollen er udsolgt på globalt plan, og selvom Sony selv har udtalt, at der kommer nye forsyninger inden årets udgang, aner vi ikke, hvor de lander.

Sony siger, vi skal holde øje med butikkerne. Butikkerne siger, vi skal holde øje med deres hjemmesider, og når man går dem på klingen, vil de ikke lægge sig fast på konkrete detaljer, for vi er derude, hvor logistikken – og dermed forsendelsen af nye konsoller – hurtigt fejler.

Og når korthuset ramler, så bliver forbrugerne sgu sure! Det er ikke altid, at vreden er rettet mod de rette, eller at den er helt fair. Men vi er vist nået dertil, hvor vi uden omsvøb kan erklære PlayStation 5-lanceringen for en fadæse.

Billede af Telias konkurrence.

Når Telia begynder at køre konkurrence på, at kunderne kan vinde adgang til en shop, hvor de så kan få lov til at købe en konsol, er det altså for absurd.

De udnytter på kynisk vis den efterhånden paniske situation til at skaffe sig værdifulde oplysninger som email og telefonnummer til fremtidig marketing.

Det er de i deres fulde ret til, men det er ikke god stil. Ligesom det ikke er god stil, at lykkejægerne ridder frit på DBA med vanvittige priser, imens svindlere snyder sig til naive forældres penge.

DBA og forhandlerne undgår at påtage sig ansvar, hvilket man vel egentlig godt kan forstå. Forhandlerne står i en penibel situation, hvor de ikke vil love for meget, fordi information fra Sony allerede er sparsom. Og DBA, ja, deres opførsel kan vel egentlig bare tolkes som grådig.

Men det ville klæde dem at tage situationen lidt mere cool end bare at stille sig i baggrunden som sultne gribbe, der kaster sig over resterne af desperate kunder.

Samtidig ville det også være passende, at Sony snart melder noget konkret ud. At de går ud på Twitter og lover flere konsoller, inden året er omme, er lige præcist så vagt, at de kan redde deres egen røv, hvis det hele går galt (igen).

Vi er nået til det punkt, hvor den klassiske billethaj er blevet til en moderne konsolhaj. På eBay sælges ikke længere bare konsoller til overpris – der sælges simpelthen billeder af PlayStation 5.

Hvor lanceringen af PlayStation 5 skulle have været en glædelig begivenhed – en hel ny generation af konsoller! – er det nu blevet til et cirkus, hvor grådighed trives, imens moralske skrupler kastes ud ad vinduet.

PlayStation er undskyldt ikke at kunne følge med den overvældende efterspørgsel i et presset corona-år, og de fleste af os ved, at udsolgte konsoller er en del af spillet. Men man kunne have klaret denne bommert bedre.

Lanceringen kan dog stadig reddes, som man nu kan redde en synkende skude – det kræver bare klar tale fra PlayStation og god stil frem for grådige marketingstunts fra forhandlerne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af