Her er alt, hvad Facebook indsamler af data om dig på din iPhone

Her er alt, hvad Facebook indsamler af data om dig på din iPhone
Foto: Sean Gallup / Getty

Apple har netop opdateret softwaren på iPhone til version 14.3, og blandt opdateringens nye funktioner er en kærkommen oversigt over, hvilken data der indsamles af din telefons mange apps.

Blandt de mange apps, der rammes af oversigten, er Facebook. Går man ind under deres Facebook-app, afslører oversigten nu en lang liste af information, der sendes fra din telefon til Facebook.

Som du kan fornemme på billederne, er den rimelig afslørende. Ikke fordi den viser noget, som vi ikke vidste om Facebooks indsamling af data, men fordi den sort på hvidt lister alt indsamlet data op.

Listen stopper dog ikke med billederne ovenfor, da de kun dækker kategorien ‘Data, der bruges til at spore dig’. Denne kategori består af data, der kan bruges til at spore dig på tværs af apps og hjemmesider, der ejes af andre virksomheder end Facebook.

Der er yderligere en kategori mere, nemlig ‘Data, der tilknyttes dig’, som strækker sig langt længere. Denne kategori inkluderer data, der identificerer dig, og som kan bruges til annoncer fra tredjeparter, »personlig tilpasning af produkter« og marketing.

Her indsamles blandt andet data om dine køb i Facebooks apps (de ejer også Instagram og WhatsApp), din fysiske adresse og kontaktinformation som email og telefonnummer, betalingsoplysninger, sundhedsdata, lyd, billeder og video samt det, der betegnes som »følsomme oplysninger«.

Vil du se den komplette liste over alt det data, som Facebook indsamler, kræver det, at du opdaterer din iPhone til iOS 14.3. Herefter kan du finde oplysningerne under ‘Anonymitet i App’ under appen i App Store.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af