Har Grimes lige indrømmet, at hun stod bag notorisk hackerangreb?

Har Grimes lige indrømmet, at hun stod bag notorisk hackerangreb?
Grimes til Met Gala 2021. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Man havde måske ikke lige set den komme, men Grimes er tilsyneladende kvinden bag angrebet, der tvang musikbloggen Hipster Runoff offline.

Det hævder musikeren i hvert fald i et større interview med Vanity Fair, hvor hun gennemgår ti nedslag i hendes liv, heriblandt kontroversen med Hipster Runoff, skriver Vice.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»For noget tid siden, engang før hele woke-æraen, blev jeg faktisk cancelled for det her«, fortæller hun om sagen, der udspillede sig i 2012.

»Jeg prøvede at bevare min integritet, for jeg var ved at starte min karriere, og så var det bare ‘Grimes Gone Wild’ og en virkelig underlig, ond historie«.

Historien, som Grimes nævner, omhandlede et billede fra en fest, hvor hun kyssede en anden kvinde, som efter sigende blev lækket til Hipster Runoff, der derefter skrev en nyhed om det.

Bloggen havde for vane at køre hånlige eller direkte ondskabsfulde vinkler på sine historier (lidt a la Copenhister gjorde det i Danmark), og det fik åbenbart Grimes til at planlægge et hævnakt.

Hun fik således en ven til at lægge siden ned med et DDOS-angreb (når en siden druknes i trafik, indtil den går ned), imens han saboterede backup-filerne. Derefter afpressede de ejeren til at droppe historien.

»Vi sagde til ham, at vi ikke ville lade siden komme online igen, før han fjernede historien«, tilføjer Grimes. »Og han fjernede den faktisk, så det var mit sejeste hacker-øjeblik nogensinde«.

I USA, hvor angrebet blev udført, falder cyberangreb og afpresning ind under den føderale lovgivning og medfører derfor hårde straffe.

Der er dog også forældelsesfrist for juridiske sager af denne slags. En frist, som – heldigvis for Grimes, når hun indrømmer det så nonchalant – nu er udløbet, ifølge Vice.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af