Lena Dunham kurerer ‘Girls’-finaleblues ved at hylde kvinder i sneaker-design

Lena Dunham kurerer ‘Girls’-finaleblues ved at hylde kvinder i sneaker-design

Den sidste sæson af Girls bliver i disse dage filmet til ende, og det har fået HBO-seriens grundlægger og hovedrolleindehaver, Lena Dunham, til at tænke i nye kreative baner. For når en dør lukker, er der jo mulighed for at åbne en ny, og hvad mere Dunham’sk end at åbne en, du ikke havde set komme.

»Jeg har fire dages skuespil tilbage, så jeg tænkte det var en god uge at lancere en par sneakers, om ikke andet så for at distrahere mig selv fra smerten over, at showet snart slutter«, fortæller Dunham til Vogue og løfter sløret for sit første sneakers-design skabt i samarbejde med sneakers-producenten Lakai og illustratoren Joana Avillez.

CtY5ARUWYAAS2rs 
Ifølge Dunham er de nye sneakers først og fremmest en hyldest til de »lidt off-beat kvinder, eventyr og kreativitet«, hvilket også kommer til sin ret med et legesygt miks af hvid og pink med små finurlige illustrationer af kvinder, og alt det, der fylder i hverdagen og tankerne – skating og katte til burgere og veninder.

3646007-p-4x 
»Jeg ville gerne personificere den verden, vi prøver at skabe gennem vores onlinemedie, Lenny, hvor vi appellerer til piger, der er vilde med alt fra pink hår til macramé«, fortæller Dunham, og peger blandt andet med på, at hendes ofte meget klassiskklædte Girls-medskuespiller Allison Williams dermed også er designets målgruppe.

»Skoen er med andre ord ikke kun tiltænkt den excentriske pige, der har rottehaler«, siger Dunham, der nok selv kan ses i en karikeret version på skoens snude, hvor hun er i gang med at skrive ‘Love, Lenny’.

lenadunham_lakai 
Alt salgsoverskud til gå til organisationen Young Women Empowered, der søger at fostre kvinders selvstændiggørelse gennem kreativitet og ytringsfrihed.

Hos Lenny Letter skriver hun, at skoene »er til de piger, der dyrker sport, laver musik, skriver digte, organisere demonstrationer, laver hjemmevideoer og så meget mere. De er til piger, der bliver beskidte. Og til piger, der bliver fortalt, at de larmer for meget, når det i virkeligheden er alle andre, der er for stille. Det er til pigerne, der bliver hjemme med en træt ven, tjekker op på hinanden og hjælper hinanden. Og ikke mindst er de til enhver pige, der prøver, når det er allersværest, at være sig selv«.

De andre medvirkende i kampagnen er Dunhams venner og kolleger fra Lenny Letter og ‘Girls’. »De er frygtløse, sjove, kreative, ustoppelige og selvrealiserede«, skriver Dunham.

Skoen koster 465 kroner og er til salg hos Zumiez HER. Du kan også læse mere om Young Women Empowered og Dunhams kampagne for skoene hos Lenny Letter.

Læs også: Gigi Hadid taler med Lena Dunham om overfaldet: »Jeg har en fighter i mig«

Læs også: Lena Dunham og Jemima Kirk er bare sig selv i ny undertøjskampagne – uretoucherede, selvfølgelig

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af