Mød de tre nye danske tøjmærker som kæmper om 500.000 kroner i årets Magasin du Nord Fashion Prize

Mød de tre nye danske tøjmærker som kæmper om 500.000 kroner i årets Magasin du Nord Fashion Prize
Fra Blanches SS19-show under Copenhagen Fashion Week (Foto: Copenhagen Fashion Week)

I går løftede Magasin sløret for, hvem de nominerede er i årets udgave af Magasin du Nord Fashion Prize, og det bliver designerne bag Helmstedt, Blanche og Hyun Mi Nielsen, som skal kæmpe om titlen og de medfølgende 500.000. Vinderen, der vælges af et panel af internationale dommere, offentliggøres den 25. oktober.

Der er altså tale om tre kvinde-brands i årets konkurrence. Helmstedt og Blanche showdebuterede under den netop overstående Copenhagen Fashion Week, hvor de begge var med til at understrege den opadgående kurve danske kvindemode synes at opleve i disse år. Hyun Mi Nielsen er mindre kendt herhjemme – eller det var hun i hvert fald, før Beyoncé valgte at iklæde sig en af hendes læderjakker i videoen til ‘Apeshit’.

»Dette års tre nominerede har hver især det, der skal inspirere dansk mode i en ny retning, og der er en stor spændvidde i deres udtryk«, siger bestyrelsesmedlem og initiativtager til prisen, Nina Wedell-Wedellsborg, i en pressemeddelelse.

Sidste år vandt Lærke Andersen prisen, efter at den skiftede navn fra Dansk Design Talent Prisen. Samtidig droppede Magasin dommerpanelet af danske branchefolk til fordel for et mere internationalt et, som i år blandt andre inkluderer Justin O’Shea, som efter kort tid som chefdesigner hos Brioni nu står bag sit eget mærke, SSS World Corp.

Et look fra Helmstedts SS19-modeshow (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Helmstedt udmærker sig ved sin snævre design-dna, der indtil videre er holdt til farverige silkevarer, som er blevet set på flere af Københavns indflydelsesrige modeller som Emma Leth og Klara Kristin.

Et look fra Blanches SS19-show (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Ud over den sans for en ubesværet coolness, som kendetegner flere danske kvindebrands for tiden, så er bæredygtighed en stor del af Blanches designtilgang, hvilket kan blive deres store force i konkurrencen. Med Copenhagen Fashion Summit er den danske modebranche i hvert fald i gang med at etablere sig som forgangsland, når det kommer til mode, der tager sin miljøbelastning seriøst. Derfor ville det også virke oplagt for Magasin at bakke op om den mission, når en vinder skal udpeges.

Ligesom Helmstedt er Hyun Mi Nielsens bud på bæredygtighed mest en lille produktion, som ikke bare spytter varer ud. Nielsen har i den grad fokus på håndværket i sine kollektioner, som hun indtil nu har vist under haute couture-modeugen i Paris. Til september debuterer hun dog under ready-to-wear-modeugen i modens hovedstad, hvor hun tidligere har arbejdet for blandt andre Balenciaga og Givenchy. På papiret er hun uden tvivl den mest etablerede af de tre ‘talenter’, men hendes eget brand har kun eksisteret i små to år.

Læs også: Dansk designer efter Beyoncé-skulderklap: »Jeg vidste ikke, hvad hun ville bruge frakken til«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af