Roskilde Festival præsenterer nyt DIY-koncertformat – oplev Artigeardit og Tessa hjemme i haven

Roskilde Festival præsenterer nyt DIY-koncertformat – oplev Artigeardit og Tessa hjemme i haven
Tessa på Roskilde Festival, 2019. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

I den helt ideelle verden befandt de fleste festivalentusiaster sig formentlig på Dyrskuepladsen i Roskilde lige nu. Men selv om Roskilde Festival er aflyst i år, går ugen alligevel ikke på hæld uden musikalske indslag fra festivalen.

Roskilde Festival har tidligere opfordret sit festivalhungrende publikum til at skabe deres egne festivaler derhjemme under navnet ’Roskilde Festival – do it yourself’. Så mens der måske bliver hamret pløkker i baghaverne rundt omkring i landet, har festivalen fikset et nyt koncertformat til vores smartphones.

Den nye app ’Roskilde Festival DIY Concerts’ kombinerer således liveoptagelser med augmented reality-teknologi for at placere liveoptagelsen direkte i brugerens egne omgivelser.

Helt præcis betyder det, at vi på vores smartphoneskærme kan opleve Tessa og Artigeardit optræde – og placere dem lige midt i stuen, i haven eller på stranden (eller hvor vi nu har valgt at lege pløjemark). Således kan man endda også lade vennerne indtage scenen sammen med de to rappere og optage hele herligheden.

Tessa udtaler i en pressemeddelelse følgende om sit virtuelle Roskilde-gig: »Roskilde Festival har en helt speciel plads i mit hjerte. Min første koncert var på Countdown sidste år – en oplevelse for livet og startskuddet til min karriere på scenen. Så det gør rigtig ondt, at Roskilde Festival ikke afholdes i år. Jeg skulle have spillet der, ikke én, men to fucking gange i år, hvilket jeg havde glædet mig sindssygt meget til. At kunne give folk denne lille Tessa-Roskilde-oplevelse hjælper på det. Og så var det mega sjovt at prøve og føltes meget high-tech. Jeg håber, folk vil hente app’en og få glæde af musikken«.

Appen ’Roskilde Festival DIY Concerts’ er tilgængelig nu, og den er gratis at downloade. Se herunder, hvordan den tager sig ud.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af