Beyoncé er nu en del af fransk ordbog

Beyoncé er nu en del af fransk ordbog
Beyoncé. (Foto: PR)

Den franske ordbog ‘Petit Larousse Illustré’ inkluderer modsat de fleste ordbøger også egennavne. Ordbogen er en såkaldt encyklopædisk ordbog, der er opdelt i to dele: en del med almindelige ord og en del med egennavne, som udgiverne har konkluderet er vigtige at kende til.

Billboard skriver, at den nyeste udgave af ordbogen indeholder 40 nytilføjede egennavne – heriblandt Beyoncé. Andre nye tilføjelser tæller LeBron James, Cate Blanchett og Christopher Nolan.

Når man finder opslaget for Beyoncé, står der på fransk: »Amerikansk sanger inden for r’n’b og pop«. Så kan Beyoncé da heller ikke indkapsles mere enkelt.

I et interview med det franske magasin Le Point fortæller Carine Girac-Mariner, der er leder for ordbøger og leksika hos Larousse, at de nye navne »afspejler problemstillinger, udviklinger og stærke bevægelser dette år«.

Ordbogens tilføjelse af Beyoncé kommer midt i hendes genretrilogi, der startede med det house-inspirerede album ‘Renaissance’ fra 2022, og som dette år blev fulgt op af det country-klingende ‘Cowboy Carter’.

Begge udgivelser har været massive succeser, så selvom det kan føles lidt sent for ordbogen at anerkende Beyoncés vigtighed, er der ingen tvivl om, at hun har været central i mange kulturelle samtaler de seneste par år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af