Shop med omtanke

Her lægger Sarah-Sofie Boussnina sine penge: »Hvis man ikke slår til med det samme, så når man at finde ud af, hvor meget (eller lidt) man vil have det«

Under coronapandemien har skuespilleren gjort sit livs bedste køb. Til gengæld har hun hverken lært at strikke eller lave surdej.
Her lægger Sarah-Sofie Boussnina sine penge: »Hvis man ikke slår til med det samme, så når man at finde ud af, hvor meget (eller lidt) man vil have det«
Sarah-Sofie Boussnina. (Foto: Christian Torp)

Man skal købe med omtanke, mener skuespiller Sarah-Sofie Boussnina, der er kendt fra filmen ‘Fasandræberne’ og serier som ‘Broen’, ‘1864’ og ‘Nightfall’. Og det gælder sådan set, om man køber til sig selv eller andre.

I julemåneden går hun derfor aldrig ud og ticker tilfældige bokse på en ønskeliste – de bedste gaver er nemlig dem, der ligger en tanke bag.

Og på samme måde shopper hun til sig selv. Det skal være noget, hun kan blive glad for i lang tid, fortæller hun.

»Mit trick er nok at mærke efter, hvad det er, jeg egentlig har brug for. Og så sørger jeg for at købe semi-klassiske ting, der ikke lige sådan går af mode«.

Her fortæller hun, hvor hun lægger sine penge, og hvad de oftest går til.

Hvad er det seneste, du har købt?

»Det er noget så kedeligt som et par joggingbukser. Til gengæld er de seje. Særligt her under corona er det bare gået op for mig, hvor meget jeg elsker at gå i comfy bukser. Men jeg havde kun nogle virkelig slidte nogen.

Så nu har jeg lige købt et par fra et engelsk mærke, der hedder Ashley Williams, som jeg er helt obsessed med. Det er sådan nogen, man faktisk både kan have på derhjemme og ude i verden«.

Hvad er det bedste, du har købt det seneste år?

»Det er hundrede procent min lille, brune bomuldshund, Bamse, der nok er mit livs bedste køb. Der er virkelig mange, der har fået hunde i år, hvilket jeg virkelig godt kan forstå.

Vi bestilte ham lige inden, corona brød ud og efter at have brugt så meget tid med ham, kan jeg slet ikke forestille mig ikke at bo med ham og alt det liv, han har bragt med.

Hvis man kommer hjem efter en rigtig skod-dag, så tager han imod én med glædesdans, når man kommer ind ad døren. Det der, med at have et lille væsen, der altid er glad for at se dig – den der helt ubetinget kærlighed – det er ret fantastisk«.

Sarah-Sofie Boussnina med sin hund, Bamse.

Har du brugt dine penge anderledes under corona?

»Ja, det synes jeg. Især da der var fuldstændig lockdown. Jeg har nok brugt lidt for mange penge på take-away. Lidt med den gode undskyldning, det er at støtte lokale restauranter.

Jeg elsker indisk mad og særligt det sted, der hedder Guru, som ligger over for Dagmar i Indre by. Hvis det skal være thai, så er det altid Wok på Vesterbro.

Og så må jeg indrømme, at jeg har internetshoppet mere end normalt. Blandt andet rigtig mange accessories til Bamse. En bandana. En jakke … På ét år er jeg blevet et rigtigt hundemenneske, der shopper til sin hund. Og jeg ved ikke, om det er sørgeligt eller nice. Måske lidt en kombi.

Ellers har jeg lejet rigtig mange film. På et tidspunkt syntes jeg ikke, der var nok på Netflix, så jeg fortsatte på Blockbuster. Det røg der mange penge på.

Det er som om, alle andre er blevet virkelig gode til ting under coronakrisen. Og der føler jeg, det er gået lidt den anden vej for mig. Jeg har ikke optimeret synderligt på nogen evner. Måske har jeg endda mistet kompetencer, haha«.

Hvad er dit livs dummeste køb?

»Jeg har da lavet sådan nogle, det-her-vil-sikkert-være-pænt-at-have-på-en-dag-køb gennem tiden – tøj, som er endt med aldrig at blive brugt. Det er bare dumt. Der er ingen undskyldning. Men egentlig synes jeg ikke, jeg laver vildt mange hovedløse køb«.

Hvilke former for forbrug kan bringe dit pis i kog?

»Overforbrug. Det er noget, jeg har tænkt rigtig meget over under corona. Der var et tidspunkt, hvor jeg tænkte, at det ville være en god idé at købe mad ind én gang om ugen over nemlig.com. Men jeg har fundet ud af, at det ikke rigtig spiller sammen med de crazy schedules, vi har herhjemme.

Det ender bare med, at vi smider en masse mad ud. Og det kan sætte mit pis i kog. Madspild. Så det gør vi ikke længere. Nu holder vi os til basisting, så vi kan købe ekstra, når vi ved, vi er hjemme.

På samme måde er jeg virkelig heller ikke fan af forbrug, hvor man lige går ud og impulskøber en ny top til weekenden. Vi har alle været der, men det er en elendig vane«.

Sarah-Sofie Boussnina. (Foto: Christian Torp)

Hvilken af dine forbrugsvaner er du mest stolt af?

»Jeg er rigtig glad for, at jeg har fralært mig det med at købe for meget mad ind, for det var virkelig et stort problem. Og så er jeg ret stolt af, at det tøj, jeg har, er noget, jeg har haft i ret lang tid.

Ikke at jeg er sådan en engel, der aldrig køber noget. Men jeg er ret god til at købe ting, jeg er glad for i lang tid. Jeg impulsshopper ikke, men forsøger i stedet at spare op til det, jeg gerne vil have. Jeg tror, at min ældste jakke nu er 15 år gammel.

Mit trick er nok at mærke efter, hvad det er, jeg egentlig har brug for. Hvis man ikke slår til med det samme, så når man at finde ud af, hvor meget (eller lidt) man i virkeligheden vil have det. Og så sørger jeg for at købe semi-klassiske ting, der ikke lige sådan går af mode«.

Er der nogle forbrugsvaner, du gerne vil lægge fra dig?

»Jeg kunne godt tænke mig at købe lidt mindre fast food. I øjeblikket er det ikke, fordi jeg har et helt vanvittigt pakket program. Men normalt, når der er virkelig run på, så sker det lidt for ofte, at klokken bliver 19.30, før vi begynder at overveje, hvad vi skal have at spise. Og så er Wolt bare så irriterende nemt«.

Hvis du skulle anbefale én butik, hvilken skulle det så være?

»Jeg elsker Browns Fashion, der både har en fysisk butik i London og en netbutik. De har både de store modesucceser som Ganni, Chloé og Prada. Men de har også en masse interessante up-and-coming brands, man ikke kender på forhånd.

Det er tit de der helt unge, undergrundsdesignere, jeg falder for derinde. Nogen, som jeg nok slet ikke var stødt på, hvis ikke jeg kiggede derinde«.

Shopper du mest online eller fysisk?

»Online. Jeg har aldrig kunnet lide at prøve tøj i en butik. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes, det er virkelig besværligt. Især om vinteren. Der er så mange lag, man skal have af, så man orker næsten ikke at prøve de skide bukser. Der er det bare meget nemmere at shoppe online og sende det retur, hvis ikke det passer«.

Sarah-Sofie Boussnina. (Foto: Christian Torp)

Er der noget, du vil anbefale andre at købe?

»Noget jeg virkelig er blevet glad for, siden jeg købte det, er et abonnement på Mofibo. Det er mega nice, at man både kan vælge at læse eller lytte til en bog. Og for mig er det sygt beroligende at falde i søvn til bøger.

Hvis jeg skal anbefale en bog at lytte til (og lige den her er ikke en, man skal falde i søvn til – så er det Sara Omars seneste bog, ‘Skyggedanseren’. Jeg har læst alle hendes bøger. De er så grumme, men helt fantastiske«.

Har du et hack til at spare penge?

»Et grundlæggende råd er at se sig omkring flere steder, før man køber. Og der er den side, der hedder Farfetch, virkelig smart. De har tøj, sko og accessories til både kvinder og mænd fra alle mulige butikker fra hele verden – også de helt små.

Nogle gange kan du finde det eksakt samme produkt på tilbud derinde«.

Hvad er den bedste gave, du har fået?

»Jeg har fået nogle virkelig smukke smykker af min mand, som jeg er vanvittigt glad for. De er klassiske og passer til alt, så det er nogen, jeg altid går med og sover med om natten.

I virkeligheden er den bedste gave en, der ligger nogle tanker bag. Jeg fik engang en krystal af min veninde, som hun lige havde købt på vejen. Det er noget af det bedste at vide, at hun lige har tænkt på mig, da hun så den.

På samme måde forsøger jeg selv at købe gaver til andre. Og jeg har derfor aldrig købt noget fra en eller anden ønskeliste. Det er langt federe at finde noget, man synes passer godt til personen«.

Hvad er dit næste køb?

»Jeg vil gerne – inden de bliver udsolgt – købe billetter til Simply Red-koncerten i Royal Arena næste december. Det er lidt cheesy, men jeg elsker ham. Og den sidste, jeg var til, er klart en af de bedste koncerter, jeg har været til. Han er jo ret gammel nu, men han har så meget karisma.

Sidst så jeg ham med mine forældre. Og det, der er så fedt, er, at han lidt har den der Kim Larsen-effekt, der gør, at han fanger flere generationer på én gang. Mine forældre havde så mange romantic moments til den koncert. Og min bror og jeg har lyttet så meget til ham hele vores opvækst«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af