‘The Acolyte’-aktuelle Amandla Stenberg svarer på racistiske hadebeskeder i ny sang – se videoen

‘The Acolyte’-aktuelle Amandla Stenberg svarer på racistiske hadebeskeder i ny sang – se videoen
Amandla Stenberg i 2021. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Amandla Stenberg lægger ikke skjul på, at hun bruger sin platform og sin kendisstatus som et talerør for en politisk dagsorden. Den 25-årige skuespiller fik allerede i en tidlig alder opmærksomhed som én, der ikke var bleg for at tage bladet fra munden, når det gjaldt racisme og LGBTQ-rettigheder.

Derfor har Stenberg måtte hærde sig, efter internettrolde i årevis har udsat hende for racistiske angreb bag deres skærme. Nu tager skuespilleren dog kampen op mod de hadefulde beskeder, som hun har modtaget – senest i forbindelse med sin aktuelle hovedrolle i ’Star Wars’-serien ’The Acolyte’.

I en ny musikvideo med titlen ’Discourse’, som Stenberg har lagt op på sin Instagram-profil, skyder hun med skarpt mod de mennesker »som har oversvømmet (hende) med utålelig racisme«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I sangen refererer hun sit virale interview med Trevor Noah fra 2018, hvor hun erklærede at målet med filmen ’The Hate U Give’ var at »få hvide mennesker til at græde«.

Stenberg sætter også ord på højrefløjens kapring af ordet woke til noget negativt, og refererer Childish Gambinos udtryk »stay woke« fra hans sang ’Redbone’.

Racistiske angreb fra ’Star Wars’-fans er desværre ikke et nyt fænomen. I 2022 blev Moses Ingram udsat for racistiske og hadefulde beskeder i forbindelse med sin rolle i ’Obi-Wan Kenobi’, mens Ahmed Best der spillede Jar Jar Binks også blev udsat for grov racistisk chikane.

Trods sangens seriøse budskab er Stenberg ikke blottet for humor. I bedste beef-stil addresserer hun sine hatere i opslaget, hvor hun skriver, at »siden det tog 72 timer at lave sangen på (hendes, red.) bærbare, så har I 72 timer til at svare«, og at hun »forventer en koreografi«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af