Reddit sagsøges for ikke at fjerne billeder med seksuelt misbrug af mindreårige

Reddit sagsøges for ikke at fjerne billeder med seksuelt misbrug af mindreårige
Reddit. (Foto: Reddit)

En kvinde har sagsøgt Reddit, efter platformen ifølge søgsmålet ikke har fjernet krænkende billeder af hende som 16-årig, skriver The Verge.

Grunden den lave alder behandles sagen som seksuelt misbrug af en mindreårig.

Kvinden, der kaldes Jane Doe, hævder, at hendes voldelige ekskæreste lagde billeder med seksuelt krænkende indhold op uden hendes samtykke, men at Reddit – trods klager fra kvinden – ikke reagerede hurtigt nok.

I stedet havde ekskæresten fri adgang til fortsat at lægge indhold op, selvom hans oprindelige konto blev bandlyst, og når billederne endelig blev fjernet, skete det først efter adskillige dage.

»På grund af Reddits manglende hjælp var det op til Jane Doe at overvåge intet mindre end 36 subreddits – som hun kender til – hvor Reddit tillod, at hendes ekskæreste brugte dem til at poste seksuelt krænkende billeder af en mindreårig«, lyder det i anklageskriftet.

Søgsmålet hævder også, at Reddit udmærket har været klar over deres egen manglende indsats overfor krænkende billeder og andet indhold med seksuelt misbrug af mindreårige.

I 2012 bandlyste Reddit seksualisering af mindreårige, men platformen har haft store problemer med at komme problemet til livs, og den bruges stadig til deling af krænkende indhold.

Så sent som i sidste måned kunne DR afsløre, hvordan krænkende billeder af danske kvinder blev delt via private beskeder.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af