Følger du Billie Eilish på Instagram, risikerer du dårligere selvværd, viser Facebook-afsløringer

Følger du Billie Eilish på Instagram, risikerer du dårligere selvværd, viser Facebook-afsløringer
Billie Eilish på coveret til ‘Happier Than Ever’. (Foto: PR)
views

De seneste ugers mange afsløringer om Facebook og Instagram har især haft fokus på, hvordan Instagram-brugere sammenligner sig med hinanden.

Nu viser dokumenter fra Wall Street Journal, at Instagram-følgere af populære musikere og influencers som Billie Eilish, Justin Bieber, Katy Perry og størstedelen af Kardashian-klanen risikerer at sammenligne sig mere negativt med andre på platformen.

I dokumenterne har Facebooks forskere undersøgt, hvordan brugerne sammenligner sig selv negativt med andre via spørgsmål som »Hvor dårligt, hvis dårligt, har du det med dig selv på grund af andres opslag på Instagram?«.

Et andet spørgsmål lyder: »Hvor ofte føler du dig mindre succesfuld eller attraktiv som andre mennesker, du ser på Instagram?«.

Og det er altså her, at flere har svaret, hvordan de har det ringere, efter de er stødt på opslag fra kendisser som Eilish og Bieber i deres feed.

Ifølge undersøgelsen er det ofte kvinder, og især teenagere, der sammenligner sig selv negativt med andre.

Til gengæld er der flere positive følelser, når brugerne ser Stories fra selvsamme berømtheder. Ifølge Facebooks egne undersøgelser skyldes det mindre polerede indblik i folks liv, som Stories ofte giver, eller det faktum, at Stories ikke likes.

Det samme gør sig ligeledes gældende med stjerner som Will Smith, Cristiano Ronaldo og The Rock. Her siger de adspurgte, at de føler sig mindre negativt (men altså ikke nødvendigvis 100 procent positivt) sammenlignet med andre efter at have set deres indhold.

Dokumenterne viser også, at Facebook har været bevidste omkring problemet. De nævner nemlig selv, at de burde planlægge kampagner med de personligheder, som skaber negative sammenligninger blandt Instagram-brugerne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af