Elon Musk citerer Eminem i opgør med amerikanske myndigheder

Elon Musk citerer Eminem i opgør med amerikanske myndigheder
Elon Musk. (Foto: Pool/Getty Images)

Elon Musk kæmper en bitter kamp om at få kontrollen over sin Twitter-profil tilbage, hvilket har ført til et Eminem-citat fra Tesla-medstifteren i officielle dokumenter indsendt til de amerikanske myndigheder.

I et træk, der på bizar vis er ganske Elon Musk-agtigt, har han citeret sangen ‘Without Me’, hvor teksten oprindeligt lyder: »FCC vil ikke lade mig være i fred eller lade mig være mig så lad mig lige se / de prøvede at lukke ned for mig«. Det skriver The Verge.

FCC er et amerikansk nævn, der regulerer radio og tv i USA. Deres kontrovers med Eminem startede, da de i 2002 uddelte en bøde (som senere blev droppet) til en radiostation for at spille en allerede censureret udgave af kæmpehittet ‘The Real Slim Shady’.

Ifølge FCC var nummeret nemlig – trods tidligere redigeringer, der fjernede de værste sjofelheder – stadig upassende for den almene offentlighed.

Og det er altså det, som Musk nu kan se sig selv i, men i stedet for FCC nævner han derimod SEC – de amerikanske myndigheder, der holder styr på det amerikanske aktiemarked.

Han mener nemlig, at SEC prøver at kontrollere hans ytringsfrihed, efter en dommer i 2018 pålagde et forbud om, at Musks tweets skulle godkendes på forhånd af en advokat.

Det skete efter flere kontroversielle tweets fra Musk, heriblandt ytringer om at tilbagekøbe alle aktier og fjerne firmaet fra børsen, hvilket fik Tesla-aktien til at styrtdykke.

I vanlig troll-stil har Musk kommenteret på sagen med et tweet, hvor han ganske ironisk sammenligner sig selv med Eminem:

»Altså, vi er jo stort set identiske – måske med et par forskelle«, lyder det.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af