Snart kan du måske nøjes med én oplader til alle dine Apple-produkter

Snart kan du måske nøjes med én oplader til alle dine Apple-produkter
Et udvalg af (alt for) mange forskellige kabler. (Foto: Lucian Alexe/Unsplash)

Du kender det nok godt: Du har et ét kabel til din iPhone, du har et andet kabel til din iPad, og når du skal oplade dine høretelefoner, sker det med et helt tredje kabel.

At have Apple-produkter kan være et ledning-kaos, men snart skal det være slut, for tech-giganten overvejer efter sigende at bruge det såkaldte USB-C-kabel til samtlige af deres produkter i fremtiden.

Sådan lyder det fra Twitter-brugeren Ming-Chi Kuo, som har ry for at være ret sikker i sine spådomme for Apple-produkter.

Nyheden lyder måske en anelse kedelig, men hvis der er hold i rygtet, bliver de fleste Apple-brugeres hverdag snart en hel del nemmere.

For imens mange andre produkter som spilkonsoller, Android-telefoner, og sågar nogle Macbooks bruger USB-C, har Apple insisteret på at holde fast i det såkaldte Lightning-kabel til opladning af iPhone, AirPods og samt deres trådløse mus samt tastatur.

Og det betyder altså, at vi stadig er nødt til at rode rundt i ledninger og kabler for at finde lige præcis det stik, der passer, frem for blot at kunne bruge det samme kabel til alle vores gadgets.

Selv hvis Apple laver en kovending i sidste øjeblik og stadig ønsker at benytte Lightning-kablet, kan de faktisk alligevel blive tvunget til at makke ret – i hvert fald i Europa.

Her har Europa-Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen nemlig fremstillet et krav sidste efterår om, at vi i fremtiden skal kunne bruge samme oplader til alle vores elektroniske produkter.

Tiltaget, som Apple i øvrigt har kritiseret, skal både gøre det nemmere for forbrugerne, så vi slipper for skuffer fulde af ligegyldige kabler, men også som et grønnere tiltag for at skære ned på forbruget af elektroniske produkter.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af