Forever 21 undskylder for at bruge hvid model til at sælge ‘Black Panther’-merchandise

Forever 21 undskylder for at bruge hvid model til at sælge ‘Black Panther’-merchandise
Det nu fjernede billede fra Forever 21

2018 har budt på mange eksempler på tøjbutikker, der har brændt nallerne på grund af manglende forståelse for andre kulturer og etniciteter. Fra H&M’s ‘Coolest Monkey in the Jungle’-trøje til Dolce & Gabbanas seneste nedtur. Og nu får året endnu et eksempel at tilføje listen. Fast fashion-kæden Forever 21 har nemlig fået ørerne i maskinen efter nye reklamebilleder.

Billederne skal sælge noget af kædens ‘Black Panther’-merchandise, og til det formål er der blevet valgt en hvid, blondhåret model, som er blevet iklædt striktrøjen med påskriften ‘Wakanda Forever’. Mens der tilsyneladende ikke har været nogle røde lamper, som har blinket hos Forever 21, så tog det ikke internettet lang til at blive forarget.

Og ja, der gik ikke lang tid, før Forever 21 fjernede sit tweet og billeder fra deres amerikanske webshop. TMZ har også fået denne ‘undskyldning’ fra tøjkæden: »Forever 21 tager feedback på vores produkter og marketing ekstremt seriøst. Vi fejrer alle slags superhelte med mange forskellige modeller af forskellig etnicitet og undskylder, hvis det omtalte billede var stødende på nogen måde«.

Andre på Twitter påpegede, at mens den hvide (og i øvrigt også en hvid kvinde) var iklædt originalt ‘Black Panther’-merchandise, så havde de en sort model i noget spinoff-tøj.

Og så ville det selvfølgelig ikke være Twitter, hvis der ikke også var nogen, der mener, at folk skal slappe af.

Men måske får Forever 21 stadig brug for en diversitetsekspert, ligesom den H&M ansatte efter skandalen, der startede 2018.

Læs også: Dolce & Gabbanas nedtur fortsætter – udsender undskyldningsvideo

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af