Shop med omtanke

Tre køkkenmaskiner, Tobias Hamann ville ønske, han havde brugt i Den Store Bagedyst

Godt nok vandt han i vores alle sammens guilty pleasure, men her peger Hamann på tre maskine, der kunne have gjort hans præstation i tv-programmet endnu bedre.
Tre køkkenmaskiner, Tobias Hamann ville ønske, han havde brugt i Den Store Bagedyst
Tobias Hamann.

Egentlig viste Tobias Hamann i 2014, at det nok er de kreative ideer – og udførslen, selvfølgelig – der er det vigtigste, hvis man skal vinde et program som Bagedysten, og generelt imponere i et køkken. Selv ikke de vildeste maskiner kan gøre op for en dårlig opskrift.

Alligevel har vi gået den tidligere vinder på klingen for at få ham til at huske tilbage på, hvilke maskiner der om ikke andet kunne have gjort tiden i bageteltet til en mindre presset oplevelse.

Men først en hurtig anbefaling af en palletkniv. For af de ting, som Tobias Hamann brugte dengang, betød den mere end de eviggyldige røremaskiner og blendere, som deltagerne selvfølgelig ikke kan leve uden.

»Den forelskede jeg mig i, og den var virkelig god til at smøre op med«, husker han.

Yoghurt-maskine

»Jeg er begyndt at gå meget op i at lave tingene fra bunden og for eksempel selv at starte kulturer op – også med surdej. Der er noget tilfredsstillende over at være med i processen helt fra start. Det er ret smukt. Det er rart, når man serverer noget for folk, at man kan stå 100 procent inde for det.

Med en yoghurtmaskine ville det være ret cool at kunne servere sine egen creme fraiche af symbiotiske kulturer til mine æbletærter. Man ville også kunne få sin creme fraiche til at smage mere unikt. Man kunne smagssætte den og give den farve, hvis man havde lyst.

I Bagedysten skal det hele selvfølgelig kunne laves på kort tid, så der er ikke plads til ting, der skal langtidshæve eller udvikle sig naturligt«.

Candyflossmaskine

»Jeg lavede nogle gange sukkerslør i Bagedysten, og det er bare et helvede. Det smelter ret hurtigt igen, og det er sådan noget med to gafler ned i noget sukker, der skal have en bestemt temperatur. Det sviner sindssygt meget, og jeg brændte bordpladen af hjemme hos mine forældre.

Der var alt muligt, der gik galt, da jeg øvede mig på det, så det havde været fedt at have haft en candyflossmaskine. Så er det bare sukker i og trykke på en knap.

Så havde jeg lettere kunnet lave smuk og let pynt til mine kager. Det er altid godt at få noget højde og lethed på ens kreationer, det får dem til at fremstå endnu mere himmelråbende og uimodståelige. Og der er sukkerslør altid godt«.

Maskine til chokoladetemperering

»Det er nok mere en utopisk drøm, men den er genial, fordi der altid løber en tyk stråle perfekt tempereret chokolade ud af den. Hvis jeg havde haft den i teltet, så havde jeg både været mindre bekymringsfuld omkring knækket og blankheden i mine chokoladekreationer, og jeg havde formentlig vundet dysten med endnu mere overlegenhed.

Jeg havde nemlig en hemmelig udfordring i Bagedysten, hvor jeg fik en sidsteplads, fordi mine chokolader ikke var ordentligt tempererede. Jeg vidste ikke dengang, at man ikke måtte komme formene i fryseren. De blev ikke helt blanke, så det havde været genialt at have sådan en der.

Men altså, måske er en marmorbordplade mere realistisk, og den er også god til at temperere chokolade på. Så smelter du chokolade og hælder den ud på bordpladen, som er naturligt kold.

Normalt smelter du chokolade til omkring 50 grader, så putter du noget mere chokolade op i, og så skulle det gerne ramme en temperatur på mellem 30-34 grader. Det er sådan, du tempererer, men så kan man altså også bare varme den op og så hælde den ud på en kold marmorbordplade og så vente, til den rammer 30-34 grader. Det kunne have set ret blæret ud i Bagedysten«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af