’Uncharted 4’-trofæer joker med egne tekniske fejl og tager pis på kritikere

’Uncharted 4’-trofæer joker med egne tekniske fejl og tager pis på kritikere

’Uncharted 4’ er endelig ude og med spillet kommer et par ekstra overraskelser fra udviklerene Naughty Dog. Der bliver garanteret afsløret mange flere sjove detaljer – de såkaldte easter eggs – men indtil videre har spillere allerede bidt mærke i to særlige trofæer.

Naughty Dog viste for første gang ’Uncharted 4’ frem under E3, hvor alt ikke gik helt som det skulle. Midt under demoen af gameplayet frøs spillet. De tekniske problemer blev hurtigt løst og spillet vel modtaget, men alligevel kan man forestille sig at en glitch til lige netop den slags pressedækket fremvisning, er en tåkrummende pinlig.

I stedet for at feje det hele under tæppet, er E3-glitchen udgangspunktet for et af de PlayStation 4-trofæer, man optjener i løbet af spillet. Dette trofæ – ’Stage Fright’ – opnår man simpelthen ved at stå helt stille i 30 sekunder, i samme område som der hvor Nathan Drake og co. frøs under demoen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hele ideen til ’Stage Fright’-trofæet stammer tilsyneladende fra hoveddesigneren på spillet, Kurt Margenau, der lagde ideen op på reddit.

Andet trofæ er endnu mere meta, da den refererer tilbage til en diskussion, der har florereret i ’Uncharted 4’s gaming community: Nemlig hvorfor ’good guy’ Nathan Drake, der egentlig er vores allesammens elskede helt og forbillede, er så voldelig. Han får dræbt en masse mennesker på sine eventyr, og det er ikke alle der synes lige godt om dét.

Som kommentar til volden har Naughty Dog derfor skabt trofæen ’Ludonarrative Dissonance’ (der betyder direkte, at noget ikke stemmer overens indenfor spillets fortælling) der tildeles, når Nathan har dræbt 1.000 fjender. Men så skal man altså også være ihærdig, for at nå op på helt så mange kills.

’Uncharted 4’ er ude nu på PlayStation, og vi glæder os til at se hvilke andre overraskelser spillere graver frem. Åh, og nå ja: ‘Crash Bandicoot’-reboot?

Læs også: Udvidelsespakke til ’The Witcher 3′ afsløret: Afslutter trilogien med stil, humor og monstre

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af