»Norge var vikingetidens rådne banan«: Derfor er Danmark ikke med i ‘Assassin’s Creed Valhalla’

»Norge var vikingetidens rådne banan«: Derfor er Danmark ikke med i ‘Assassin’s Creed Valhalla’
Eivor i 'Assassin's Creed Valhalla'. (Foto: Ubisoft)

Det stort anlagte vikingespil ‘Assassin’s Creed Valhalla’ er landet til Xbox, PlayStation og PC i denne uge, men trods spillets fokus på vikingernes invasion af England dukker Danmark på intet tidspunkt op.

Man skulle ellers tro, at vores land ville spille en rolle i spillet med vores vikinge-forhistorie, hvor vi faktisk var centrum for vikingekulturen. Det har Eske Willerslev tidligere udtalt til DR.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men alligevel er Danmark udeladt, hvilket er lidt af en tendens i store vikingeproduktioner. For Danmark er simpelthen et for kedeligt land. Der er ingen fjorde, ingen bjerge, ingen vild natur.

Og det er altså derfor, at vi i ‘Assassin’s Creed Valhalla’ følger vikingen Eivor fra Norge til England frem for fra Danmark til England. Der er bare mere action og vildskab i Norges ry.

Det forklarer Morten Teilmann-Jørgensen, museumschef Kongernes Jelling, til Kulturen på P1. Han tilføjer desuden, at Norge faktisk slet ikke har noget at prale af, når det kommer til deres vikingefortid:

»Når man har arbejdet med vikinger i et stykke tid, finder man simpelthen ud af, at ude i den store verden har nordmændene taget [rollen som vikingeland], selvom vi faktisk ved nu, at Norge var vikingetidens rådne banan, og danskerne var dem, der erobrede England«, forklarer Morten Teilmann-Jørgensen.

Helt skidt står det dog ikke til med det danske indspark i ‘Assassin’s Creed Valhalla’. Flere danske vikinger dukker trods alt op i spillet, og begge spillets hovedroller (den kvindelige og mandlige Eivor) spilles af danskerne Cecilie Stenspil og Magnus Bruun. Tag den, Norge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af