The Apples in Stereo

Med internettets uendelige muligheder for at distribuere musik er den klassiske albumstruktur efterhånden ved at gå i oplysning, og hvis man vil have folk til at købe cd’en, skal de tilbydes noget ekstra. Det har The Apples in Stereo taget til sig og har pakket deres nye plade med ekstramateriale. Blandt andet en lille film, hvor frontmand Robert Schneider gennemgår en musikalsk-matematisk skala. Ganske nørdet og underholdende.

På musiksiden er der fuld tryk på de glade og smittende melodier fra de første toner på gruppens første album i fem år. ‘Can You Feel It?’ er et sandt røvsparkende powerpop-nummer, og heldigvis stopper det ikke her, for gruppen ryster et imponerende antal lækre melodier af sig.

The Apples in Stereo var blandt de første fra det legendariske musikkollektiv Elephant 6, og som mange andre Elephant 6-bands har de fundet inspiration i 70’ernes solbeskinnede pop og psykedeliske rock. Der er masser af syrede guitarmelodier og keyboardflader, mens der suppleres med alskens rasleinstrumenter. Og det er måske denne ambitiøse plades svaghed: At de 24 numre stikker i vidt forskellige retninger uden noget fast samlingspunkt. Desuden har gruppen fået en forkærlighed for vocoder på vokalen, og det tager af og til lidt overhånd. Der kan dog ikke rokkes ved det faktum, at The Apples in Stereo er blandt de bedste i branchen til at skrue en popsang sammen.

The Apples in Stereo. 'New Magnetic Wonder'. Album. Yep Roc/Kick.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af