Ital

Hipster house? Skal man tro bloggerne, er dette det nyeste skud på stammen, når det gælder den konstant voksende underskov af housegenrer. Her samler indie-folket de elektroniske instrumenter op og retter blikket direkte mod dansegulvet med en blanding af rave og house som ammunition. Blandt bannerførerne finder vi blandt andre Ital, der efter sidste år at have slået tonen an på pladeselskabet 100% Silk nu er klar til at sende sit debutalbum på gaden.

Hvor sidste års single ‘Ital’s Theme’ var sprudlende og letsindig, er ‘Hive Mind’ straks mere indadvendt. Selv om Ital, med det borgerlige navn Daniel Martin-McCormick, på den ene side sigter mod dansegulvet, indeholder hans produktioner altid en snært af underspillet mørke, der holder os fra den totale hedonisme. Om det er de dystopiske samples på ‘Israel’ eller den tykt manipulerede gurglen på ‘Floridian Void,’ gør McCormick sig umage for altid at holde den konventionelle housemusik en armslængde væk.

Det gør ‘Hive Mind’ til et forfriskende skub til en genre, der om nogen har brug for det. Hipster-øgenavnet til trods er McCormick interessant, netop fordi hans musik har en fantastisk afslappet tilgang til enhver form for regler. Med housemusikkens regelsæt gemt langt, langt væk er Ital klar til at kaste sig over nye udfordringer, og selv om han ikke løser dem alle på ‘Hive Mind,’ er der ingen tvivl om, at McCormick er trådt i karakter som seriøs musiker. Hvis det her er hipster house, er Ital mere end velkommen til at servere endnu en omgang.

Ital. 'Hive Mind'. Album. Planet Mu.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af