Philip Seymour Hoffmans »klamme« hænder sikrede ham helt særlig rolle

Philip Seymour Hoffmans »klamme« hænder sikrede ham helt særlig rolle
Philip Seymour Hoffman i 'Happiness'. (Foto: Good Machine Releasing)

I Todd Solondz’ sorte komedie ‘Happiness’, der følger forskellige afskyvækkende menneskeskæbner (heriblandt en pædofil psykiater og familiefar der er besat af sin 11-årige søns klassekammerat), spiller Philip Seymour Hoffman meget mindeværdigt, og virkelig ulækkert, en mand, der bruger al sin fritid på at foretage chikanerende telefonopkald til fremmede kvinder.

Selvom det bestemt ikke er nogen charmerende rolle, var der til gengæld virkelig mange om buddet. Det skyldtes ikke mindst Solondz’ store succes med filmen ‘Welcome to the Dollhouse’ fra 1995, der havde gjort ham til et navn.

»Alle ville spille Allen (Hoffmans karakter, red.) til trods for hans vane med at foretage sjofle telefonopkald«, fortæller instruktøren Solondz i et nyt interview med The Guardian i forbindelse med premieren på en nyrestaureret version af den kontroversielle 90’er-film.

Og selvom skuespillerens første audition ikke gik fantastisk, fik han den i anden omgang. Og her var der et naturligt element ved Hoffmanns fremtoning, der gjorde, at instruktøren blev helt overbevist om, at han var den rigtige til rollen.

»Vi slog det fast med et håndtryk, og hans hånd var bare så klam. Jeg sagde, ‘Han er vores fyr’«, fortæller Solondz.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af