Sony giver en forsmag på fremtiden: Enhver overflade kan blive en touchskærm

Sony giver en forsmag på fremtiden: Enhver overflade kan blive en touchskærm
Fremtiden kan ligne 'Oblivion', hvis Sony og Tom Cruise har noget at sige.

Sonys nyopstartede forsknings og udviklingsafdeling, Future Lab, har brugt musik- og techfestivalen SXSW som forum for at vise deres nyeste prototype frem: ’Interactive Tabletop’.

Gennem projektorteknologi gør Sonys ’Interactive Tabletop’ det muligt at forvandle enhver flad overflade til touchskærm. Projektoren er udstyret med dybdesensorer og motion tracking, der muliggør en interaktion med reelle objekter, der placeres på overfladen. Projektoren kan fortælle dig objektets dimensioner, og husker at der ligger noget på bordet. Displayet formes derfor omkring objektet, i stedet for bare at ligge over det som en almindelig lysprojektion.

sony-projector-future-lab-sxsw-2016-1.0.0
Sådan tager Sonys projektorbord sig ud.

 

 

Demoen fra SXSW viser hvordan Sonys nye prototype i virkeligheden bør karakteriseres som augmented reality-udstyr, da prototypen foruden interaktionen med virkelige objekter kan genkende og afkode 2D billeder: ’Alice i Eventyrland’ blev lagt på bordet, og der blev slået op i bogen. Ved at trykke på enkelte billedelementer eller fremhæve en sætning, kom disse ’til live’ og kunne frit manipuleres og animeres over hele overfladen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Interactive Tabletop’ er som alle Future Lab-projekter blot en prototype, og det er uvist hvorvidt teknologien nogensinde kommer til det åbne marked. Noget kunne dog tyde på, at lige netop avancerede projektioner ligger i Sonys fremtid. I sidste måned, under MWC i Barcelona, løftede firmaet nemlig sløret for en ny række konceptprodukter i Xperia-serien. Her var et af koncepterne Xperia Projector, en projektor der kobler sig op til dine apps og lader dig spille, browse eller organisere indhold på enten bord eller væg.

Læs også: PlayStation arbejder på over 100 titler til deres virtual reality-headset

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af