En kunstig intelligens har snydt Reddit-brugere med alt fra konspirationsteorier til tanker om selvmord

En kunstig intelligens har snydt Reddit-brugere med alt fra konspirationsteorier til tanker om selvmord
Foto: DJANDYW.COM AKA NOBODY

I sommer tog GPT-3 internettet med storm. GPT-3 er en automatiseret sprogmodel, som med hjælp fra såkaldt dyb læring sammensætter tekster, der med det blotte øje ligner noget, et menneske har skrevet.

Faktisk er GPT-3 så god til det, den gør, at den i næsten en uge har snydt brugere med kommentarer på spørgsmål om konspirationsteorier, selvmord og diskrimination, rapporterer kmeme.

Den kunstige intelligens er blevet brugt i en såkaldt bot, en automatiseret bruger, der har været programmeret til at svare med en filosofisk tilgang på spørgsmål fra Reddit-brugere i forummet /r/AskReddit.

Den kunstige intelligens’ forklaring på at foretrække en nazist frem for en seriemorder.

Her kan brugerne stille spørgsmål om stort set alt, og den falske bruger – der gik under brugernavnet /u/thegentlemetre – formåede her at komme med lange, omfattende svar stort set hvert minut.

Den høje aktivitet var faktisk også grunden til, at flere brugere begyndte at mistænke brugeren for ikke at være menneskelig, men derimod en bot, der blev drevet af en udgave af den kunstige intelligens.

At en bot formår at kommentere på harmløse spørgsmål er ikke helt så skræmmende. At den til gengæld har svaret på spørgsmål om, hvad der kan hjælpe på tanker om selvmord, er ikke kun bekymrende, men også direkte problematisk.

Heldigvis er der kommet styr på bot-brugeren nu, så den ikke længere kommenterer vidt og bredt. Går du igennem alle dens kommentarer, kan du dog få en idé om, hvor mange brugere der er blevet snydt.

I sidste måned brugte The Guardian den kunstige intelligens til at skrive en hel artikel som eksempel på, hvor effektiv GPT-3 kan være.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af