Nu bliver det snart nemmere for dig at opdage, hvis nogen stalker dig med Apples lille tracker

Nu bliver det snart nemmere for dig at opdage, hvis nogen stalker dig med Apples lille tracker
Apple AirTag. (Foto: Onur Binay/Unsplash)

Det var meningen, at Apples AirTag skulle bruges til at finde tabte nøgler og andre ting, der forsvinder i løbet af dagen. I stedet bliver den kontroversielle tracker i stigende grad misbrugt.

Den lille dims kan nemlig gemmes de fleste steder – på biler og under cykelsæder – og er derfor oplagt, hvis nogen vil holde øje med dig i det skjulte.

Men efter længere tids kritik vil Apple nu gøre det svære at misbruge deres AirTag. Det sker, efter firmaet selv har anerkendt et stigende antal ulovligheder med produktet, skriver The Verge.

Fremover vil en AirTag derfor bippe højere, hvis den har befundet sig tæt på den samme person i længere tid. Dette skyldes, at flere tidligere har ødelagt produktets højtalere for netop at undgå at alarmere det stalkede offer.

En anden forsvarsmekanisme bliver en mere tydelig notifikation. På nuværende tidspunkt vil du ikke nødvendigvis blive gjort opmærksom via din mobil, hvis en AirTag har udsendt en advarselslyd tæt på dig, som du har overhørt, men det skal altså ske direkte på skærmen fremover.

Samtidig kan iPhone-brugere på nyere telefoner (iPhone 11, 12 og 13) også få nemmere ved selv at finde en potentielt placeret AirTag med Precision Finding. Denne teknologi har ellers kun været tilgængelig for selve ejeren af den specifikke AirTag.

Det vides endnu ikke, hvornår de nye foranstaltninger sendes ud til den brede befolkning, men det forventes at ske senere i 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af