Supreme får endelig skovlen under sin største kopi-rival

Supreme får endelig skovlen under sin største kopi-rival
Nogle af de varer, som mærket Supreme Italfigo eller Grip solgte på Roskilde Festival sidste år. (Foto: Soundvenue)

De fleste populære tøjmærker kæmper med kopivarer, men få har været ude i så grelle tilfælde som skatemærket Supreme, hvis værste kopi-rival både har åbnet en kæmpe butik i Shanghai og annoncerede et stort samarbejde med Samsung i 2018, før elektronikfirmaet opdagede, at det ikke var de ‘rigtige’ Supreme-folk, de snakkede med.

Brandet Supreme Italia har nemlig i flere år udnyttet Supremes manglende trademark-rettigheder i både Europa og Asien, men nu har det originale newyorker-brand vundet en vigtig kamp i sagen.

Ifølge flere udenlandske medier har Supreme endelig fået styr på rettighederne til sit varemærke i Kina. Det kommer efter, at Supreme også har fået mere kontrol over de samme rettigheder i Europa.

Sidste år kaldte Supreme-bagmanden James Jebbia ideen om lovlige fakes, som brands som Supreme Italia er blevet kaldt på grund af spørgsmålet om rettighederne, for en komplet farce.

»Vi gør alt, hvad vi kan for at stoppe dem«, sagde Jebbia dengang, og det ser altså ud til, at han og resten af Supreme-holdet i hvert fald har taget et vigtigt skridt imod sejren.

Supreme sælges kun officielt i deres egne butikker i USA og Japan samt i London og Paris, men det lykkes altså stadig diverse konkurrenter at forvirre folk med deres efterligninger, som da brandet Supreme Italfigo sidste år havde en officiel bod på Roskilde Festival. Brandet er dog ikke det samme som Supreme Italy, der ejes af International Business Firm.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af