The Fleshtones

Det er efterhånden ved at være 30 år siden, The Fleshtones startede med at spille garagerock i en kælder i New York. De har netop udsendt deres 16. album ‘Do You Swing?’, og her er der stadig meget at komme efter.

Som så meget andet garagerock er musikken meget iørefaldende, men i modsætning til mindst lige så meget andet garagerock, bliver den også ved med at være interessant. The Fleshtones har krydret med orgel og mundharmonika, så det smager lidt af både Doors og Rolling Stones. Håndklappene i ‘Hard Lovin’ Man’, tambourinen og råbekoret pepper det lidt op og gør ‘Do You Swing?’ til en skøn blanding af indie- og garagerock.

Guitaristen Keith Streng og organisten Peter Zaremba skiftes til at synge for. Det giver en god afveksling med alt fra soulsang til traditionel hæs rockstemme. Den hæse skrigende stemme høres bla. på ‘Communication Breakdown’, som er et gammelt Led Zeppelin-nummer.

Ken Fox og Bill Milhizer holder tempoet højt på henholdsvis bas og trommer. Alle numrene på ‘Do You Swing?’ er under tre minutter lange, men alligevel er der plads til flere vers, omkvæd og solo i alle sange.

The Fleshtones minder på mange områder om tidens hotte garagerockbands, men de besidder også en helt speciel inderlig energi der gør dem til en god oplevelse. Imponerende at de efter så mange år stadig kan finde inspiration til at lave et album med så meget originalitet.

The Fleshtones. 'Do You Swing?'. Album. Yep Roc.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af