Joensuu 1685 – sky, feedbackglade finner

Det kan godt være, at frontmanden Mikko Joensuu i den unge finske trio Joensuu 1685 ligner en småkedelig datamatiker med sygekassebriller og hestehale, men der kan ikke være tvivl om, at han elsker larmende kaskader af fuzz og feedback højere, end han elsker datalogi.

Det startede glimrende med den langsomt opbyggende støjseance ‘Nothingness’, men herefter udviklede koncerten sig desværre til at blive en temmelig ujævn affære – ikke mindst grundet de langt fra optimale lydforhold, der resten af koncerten druknede nuancerne i trioens shoegazede støjrock. Gennem den 50 minutter lange koncert tvang Mikko Joensuu nærmest konstant hvinende støj ud af skiftevis guitar og synthesizer. Det foregik ofte med lukkede øjne og ryggen til, hvilket betød at publikumskontakten stort set var ikke-eksisterende og de sky finner ytrede heller ikke meget mere end et obligatorisk »thank you« til publikum undervejs.

Joensuu 1685 har ellers styr på de gode referencer, og i løbet af koncerten blev der sendt kærlige hilsner til både Black Rebel Motorcycle Clubs svimlende rockudbrud i den hidsige ‘Sick City’ og Spiritualizeds storladne himmelflugter i ‘(You Shine) Brighter Than Light’. Trioen fandt tilbage på sporet på det afsluttende cover af Springsteens ‘I’m on Fire’, men det ændrede ikke ved, at Joensuu 1685 endnu virker som et band, der ikke helt har fundet sit personlige udtryk, og derfor desværre ligger lidt for lunt i slipstrømmen af idolernes lyd.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af