Joe Rogan og MrBeast anklager TikTok for at udspionere brugere

Joe Rogan og MrBeast anklager TikTok for at udspionere brugere
Joe Rogan. (Foto: Michael S. Schwartz/Getty Images)

I et afsnit af Joe Rogan Experience har værten selv og den populære youtuber Jimmy ‘MrBeast’ Donaldson langet kraftigt ud efter TikTok.

De to internetpersonligheder diskuterede i afsnittet, hvordan de opdeler deres tid på tværs af sociale medier. Og hvor YouTube ikke overraskende er en stor vinder hos MrBeast, er TikTok derimod den store taber, skriver Dexerto.

»90 procent af min arbejdstid er dedikeret til YouTube, en til to procent går til TikTok«, sagde Donaldson, som er en af YouTubes største stjerner med mere end 91 millioner følgere.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Joe Rogan tilføjede, at han heller ikke bruger meget tid på TikTok, og ifølge dem begge skyldes det, at platformen simpelthen er for suspekt.

Donaldson gik derefter i dybden med sin personlige erfaring, hvor appen tilsyneladende har lyttet til samtaler, han har haft i den fysiske verden, hvorefter emner relaterede til disse samtaler er dukket op i hans feed.

»Hvis jeg taler meget om hunde, får jeg på mystisk vis videoer om hunde«, forklarede youtuberen.

Et andet eksempel lød på, at indholdet skiftede alt efter lokation, hvor MrBeast forklarede, at han blev præsenteret for langt mere Texas-relateret indhold, efter han befandt sig i staten.

Det er ingen overraskelse, at TikTok udvælger og sorterer indhold, som er mere relevant i forhold til brugernes placering – det er en almindelig funktion for størstedelen af sociale medier, hvor man godkender brugen af lokation.

TikTok, der ejes af kinesiske ByteDance, har dog haft flere kontroverser i forhold til mængden af indhold, som tjenesten indsamler, omend det ikke er blevet bekræftet, at appen faktisk lytter til ens samtaler.

I 2020 blev appen til gengæld taget på fersk gerning i at snuse rundt i Apple-brugeres gemte tekster i udklipsholderen.

Sidste år blev tjenesten desuden sagsøgt af britiske myndigheder for at indsamle absurde mængder af data på børn og mindreårige i Storbritannien og Europa.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af