Fra saftige sexanekdoter til hårrejsende true crime: Det skal du opleve på Københavns Radiobiograf Festival

22.-24. september kan du roligt læne dig tilbage, slå ørene ud og lade dine øregange oversvømme med skarpe lydfortællinger, når Københavns Radiobiograf Festival slår dørene op for anden gang. Morten Narvedsen fra festivalen kommer her med sine helhjertede anbefalinger.
Fra saftige sexanekdoter til hårrejsende true crime: Det skal du opleve på Københavns Radiobiograf Festival
Det prisvindende podcast Third Ear har premiere på deres nye science fiction-fortælling 'Ozymandias'.

Til dig, der trøstespiser krimiromaner, indtil ‘Serial’ laver en ny sæson…

Du kender nordic crime fra svensk krimilitteratur med tvivlsomt layout og fra licensbetalte tv-serier fyldt med uldsweatre og mystiske mord. Og hvis det lige er dig, skal du tage med til paneldebat i den tidligere kirke, nu kulturhus, Absalon på Vesterbro, hvor et veloplagt hold af skarpe skandinaviske journalister diskuterer, hvad sker der, når man efterforsker virkelighedens forbrydelser med mikrofonen. Bagefter kan du tage med videre ned i Gloria Biograf, hvor tre nordiske radiodokumentarister præsenterer deres lydlige efterforskningsarbejde.

Læs mere her og her.

Til dig, der ikke kan få nok af morfars historier fra dengang…

Hvad sagde Martin Luther, da han rejste sig, lige efter et lynnedslag nær havde taget livet af ham i 1505? Det får du svaret på, når de to herrer bag den populære podcast ‘Kongerækken’ fylder dine øregange med historiens vingesus og præsenterer deres foretrukne lydfortællinger fra samme genre. Det bliver herregammelt, og virkelig spændende.

Læs mere her.

Til dig der ville ønske du forstod islandsk, flamsk og italiensk…

En islandsk kvinde, der søger ensomheden i sit hus ved havet, og en italiensk radiomand, der jagter en forsvundet t-shirt. I disse teknologiske opturstider er alverdens inspirerende podcasts kun et click væk – men hvad hjælper det, hvis du aldrig fik lært italiensk på aftenskolen? Det er der råd for nu. Mød en islandsk, en italiensk, en norsk og en belgisk producer, der alle har fundet deres bedste lydfortællinger frem, som høres på originalsproget, men bliver introduceret og tekstet på engelsk.

Din vært er den britiske radiodokumentarist, Eleanor McDowall fra Radio Atlas, som vil fortælle om sit projekt med at undertekste lyd.

Læs mere her.

Festivalen reklamerer blandt andet for et ‘nordic noir-bryst’ som en del af deres skandinaviske krimiprogram i Gloria.

Til dig, der er klar på at lytte til støn og intime anekdoter sammen med med fremmede i mørket…

Hvis tanken om at lytte til en kraftig orgasme i selskab med en masse fremmede virker mere pirrende end skræmmende, så er festivalens auditive Sexbio helt klart noget for dig. Undervejs får publikum selv lov til at afgøre ved håndsoprækning, om de vil helst vil besøge en fransk domina, høre om nålefetich eller være med på sidelinjen, mens to kvinder dyrker oralsex.

Bliver sexbio en tand for lummert til dig og din mormor, kan du i stedet indløse billet til Kærlighedsbiografen, hvor hænderne bliver over dynen. Her vil der både være noget for de nyforelskede og de nyligt fraskilte.

Læs mere her  og her.

Til dig, der vil opleve de internationale radiostjerner helt tæt på og være med til at uddele en pris…

Hvad ville din sengelampe vide om dig, hvis den kunne høre? Den prisvindende canadiske dokumentarist og lydkunstner Kaitlin Prest vil på åbningsaftenen få en sengelampe til at fortælle historier om et forhold set fra dens særlige intime placering på natbordet. Det første af en række optrædener til festivalens store åbningsshow i Bremen Teater, hvor menneskelige, intime relationer er omdrejningspunktet.

Som afslutning på aftenen afsløres vinderen af Sound of the North – festivalens nye radiopris, der hylder årets bedste fortællende lydproduktion skabt af uafhængige nordiske producenter.

Læs mere her.

Københavns Radiobiograf Festival løber af staben denne weekend fra fredag til søndag. Se hele programmet her.

Læs også: CPH PIX afslører det fulde program med alverdens kræs for filmelskere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af