Golden Globe-nomineret ‘Emily in Paris’-forfatter er forarget: »’I May Destroy You’ fortjener at vinde«

Golden Globe-nomineret ‘Emily in Paris’-forfatter er forarget: »’I May Destroy You’ fortjener at vinde«
Lily Collins som Emily i 'Emily in Paris'. (Foto: (Foto:Netflix))

Det er ikke kun her på redaktionen, at der hersker forargelse og vantro over Golden Globes totale forbigåelse af Michaela Coels miniserie ‘I May Destroy You’ blandt årets nominerede.

»Et luddovent, reaktionært fail«, skrev jeg selv i går eftermiddags om fadæsen, og den følelse sidder ‘Emily in Paris’-manuskriptforfatteren Deborah Copaken også med.

Til trods for, at hun rent faktisk modtog en nominering.

I en klumme i The Guardian kalder Copaken ‘I May Destroy You’ for »et fuldstændigt genialt værk«, og beskriver hvordan, hun efter at have set serien sagde til alle, der ville høre på hende: »Det show fortjener at vinde alle priserne«.

»’I May Destroy You’ var ikke bare min yndlingsserie i 2020. Det er den bedste serie, jeg nogensinde har set. Den tager en kompliceret voldtægtssag – og jeg er selv overlevende fra et seksuelt overgreb – og føjer så meget hjerte, humor og patos til en historie, der er så godt skruet sammen, at jeg blev nødt til at se den to gange for at forstå, hvordan Michaela Coel bar sig ad«, skriver Copaken.

Hun indrømmer også, at hun »aldrig havde troet«, at ‘Emily in Paris’ ville blive nomineret til noget som helst.

»Er jeg glad for, at ‘Emily in Paris’ blev nomineret? Ja. Selvfølgelig. Jeg har aldrig været i nærheden af at se en Golden Globe-statuette tæt på, og da slet på at blive nomineret til en. Men den begejstring overdøves af mit raseri over, at Coel blev forbigået. At ‘I May Destroy You’ ikke blev Golden Globe-nomineret er ikke bare forkert, det viser også, hvad der er forkert ved alting«.

Copaken langer ud efter et samfund, hvori farvede kvinders krænkelsehistorier negligeres ved siden af hvide kvinders oplevelser, og hvor »91 procent af alle serieskabere er hvide og 80 procent er mænd«.

Først og fremmest mener Copaken dog, at det handler om at give priser til de værker, der er bedst:

»Min vrede handler ikke bare om race… Er ‘Hamilton’ fantastisk fordi Lin Manuel Miranda er fra Puerto Rico? Nej. Den er fantastisk fordi den rocker for vildt. Hvordan nogen kan se ‘I May Destroy You’ og ikke kalde den for et brillant stykke kunst eller Michaela Coel for et geni, rækker ud over min evne til at forstå, hvordan de her beslutninger overhovedet tages«.

Golden Globe løber af stablen 28. februar.

‘I May Destroy You’ kan ses på HBO Nordic.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af