Muf10 er gået konkurs

Muf10 er gået konkurs
Muf10. (Foto: Kavian Borhani/Soundvenue)

Reza Etamadi stormede frem på den danske modescene i 2016, da han ud af tilsyneladende ingenting formåede at få sit streetwear ind på branchens bonede gulve på rekord tid.

Muf10 var et frisk pust og et nybrud herhjemme, men nu slutter eventyret tilsyneladende.

Flere danske medier skriver i dag historien om, at tøjmærket ifølge Sø- og Handelsrettens skifteret er blevet erklæret konkurs. Ifølge Virk.dk er både Muf10 Aps og Reza Holding Aps, der ejede 66 procent af Muf10, under konkurs.

Til gengæld har Reza Etamadi startet firmaet KBHMUF10 den 1. januar 2021, så måske har vi ikke hørt det sidste til ham og Muf10.

Reza Etamadi bekræfter konkursen over for Soundvenue og siger blandt andet: »Vi gik fra at være et lille brand, der producerede lokalt til et internationalt brand, der stod med en produktion i udlandet, og det er en kæmpe investering«.

Han fortæller yderligere, at konkursen ikke påvirker Muf10 Records, hvor blandt andre $hybxi, Lolo og Miklo er signede, ligesom han siger, at de ikke er færdige med tøj.

Rapperen $hybxi i Muf10. (Foto: PR)

Rebellen der overrumplede moden

Muf10 vil især blive husket for sin effektive branding. Mens de tradtionelle tøjmærker holdt modeshows, skabte Reza Etamadi i 2016 en stor hype igennem sit samarbejde med kendte street style-personligheder.

I 2017 rykkede han ind på catwalken og lagde mere fokus på design og produktion. De tidlige printede bomberjakker og hoodies blev til fulde kollektioner.

Reza Etamadi fortsatte sin evne til at få Muf10 på vigtige folk – især mode-influencere og rappere, fra danske som Sivas og Jamaika til udenlandske stjerner som Kendrick Lamar og 6ix9ine.

I 2018 gik Muf10 verden rundt efter et modeshow, der som en kommentar til det danske maskeringsforbud, satte fiktive politifolk sammen med niqabklædte og den hijabbærende danske model Amina Adan.

Fra Muf10’s modeshow under Copenhagen Fashion Week. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Samtidig lykkedes det tilsyneladende Reza Etamadi at få sit tøj ind i nogle af de mest eftertragtede luksustøjbutikker i verden. Alt gik tilsyneladende godt, men så blev der stille.

Lige så hurtigt som han dukkede op, kæmpede Etamadi pludselig med forretningen. De internationale butikker var væk allerede året efter. Og selvom han sidste år sagde til Soundvenue, at det var med fuldt overlæg, og at han ville tage Muf10 tilbage til rødderne, så blev det kun til et enkelt drop med ‘Habibi, elskede bror’-hoodien.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af