Så meget tjener din yndlingsblogger på et Instagram-billede

Så meget tjener din yndlingsblogger på et Instagram-billede
Kendall og Kylie Jenner og Kim Kardashian West er naturligvis nogle af de mest indflydelsesrige på sociale medier i dag (Foto: Bryan Bedder/Getty Images)

Bloggernes indflydelse i modeverdenen har været omtalt i mange år, men blussede op igen under de internationale modeuger, da et par redaktører fra Vogue tog bladet fra munden og blandt andet skrev, at de var trætte af bloggere, der bare fik penge for at skifte tøj hver time mellem shows.

Nu har Mashable så snakket med nogle bureauer, der netop sætter bloggere sammen med brands, for at finde ud af, hvor mange penge der egentlig er på spil.

»Influencers kan tjene alt mellem 100 euro til 100 gange det beløb for det indhold, de skaber sammen med et brand«, siger en talsperson fra Influencer Marketing Agency til Mashable og slår fast, at det afhænger af personens troværdighed, antal af følgere og forholdet til dem.

Jenny Woods fra Zaapt bliver mere konkret og siger, at en influencer med mere end en million følgere på for eksempel Instagram kan tjene mellem 40.000 og 165.000 kroner for et post.

»Et brand har lige betalt 140.000 kroner for at få en reality-tvstjerne til at tweete og instagramme om deres brand i en række posts. Personen har 1,2 million følgere på Instagram«, fortæller Woods til Mashable.

Herhjemme skal bloggere ifølge Forbrugerombudsmanden tydeligt markere, når der er tale om et betalt indlæg.

Læs også: Ved du, hvorfor Kim Kardashian indtager ny magasinforside i et velour joggingsæt?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af