Vild video viser, hvor nemt det er at bruge dine Instagram-billeder til at overvåge dig

Vild video viser, hvor nemt det er at bruge dine Instagram-billeder til at overvåge dig
Overvågningskameraer. (Foto: Jürgen Jester/Unsplash)

Når du tager en selfie til Instagram, tænker du måske over de folk, der er lige omkring dig, men har du overvejet, hvem der kigger med fra distancen?

Svaret får du med projektet ‘The Follower’, der viser, hvordan overvågningskameraer dagligt fanger influencers og helt almindelige Instagram-brugere, der har travlt med at tage billeder til deres feed.

Bag projektet står den belgiske kunstner Dries Depoorter, som gør sig inden for overvågning, kunstig intelligens og sociale medier.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Overvågningskameraerne, som bruges i videoen, kan tilgås af alle. De er frit tilgængelige, og det er netop dette, som Depoorter har udnyttet til sit projekt.

Her han har indsamlet Instagram-billeder med taggede lokationer fra offentlige profiler og derefter brugt kunstig intelligens til at matche omgivelserne på billederne med optagelserne fra videoovervågning.

Resultatet er en creepy video, hvor processen bag et Instagram-billede vises trin for trin, fordi hele seancen simpelthen er blevet optaget live i byer som Chicago, New York og Dublin.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af