Hvad den sidste del af Cerseis spådom siger om hendes fremtid

Hvad den sidste del af Cerseis spådom siger om hendes fremtid

(Spoiler alert: Læs først videre, når du har set slutningen på sjette sæson. Vil du intet vide om fremtidsudsigterne for serien, skal du naturligvis heller ikke læse med.)

»Du bliver dronning. Indtil der kommer en anden, yngre og mere smuk, som river dig ned og tager alt, hvad du har kært«.

Sådan lyder en del af den profeti, spåkonen Maggy the Frog fremsagde for Cersei, da den nuværende Lannister-dronning var teenager, hvilket vi så i et flashback i femte sæsons afsnit ‘The Wars to Come’.

Spåkonen sagde desuden, at Cersei ville få tre børn:

»Guld skal blive deres kroner og guld deres ligklæder (…). Og når dine tårer har druknet dig, vil the valonqar gribe din blege hvide hals med sine hænder og kvæle livet ud af dig«.

Efter slutningen på sjette sæson kan vi konstatere, at en betragtelig del af spådommen er gået i opfyldelse. Med mordene på Joffrey og Myrcella og Tommens selvmord har Cersei mistet alle sine tre børn som direkte resultat af den kyniske kamp om magten. Og Cersei sidder nu på tronen som enerådig dronning.

Det må være en blandet fornøjelse for hende. For når disse ting passede, hvad så med de næste?

Man skal ikke have meget fantasi for at gætte på, at den unge og smukke rivalinde er Daenerys Targaryan, Mother of Dragons, Forfører af Mænd, Elsker af Afblegningsmiddel, som mod slutningen af afsnittet sejler mod King’s Landing med sin imponerende hær. Skal man tage seriens defaitisme for pålydende, ender Daenerys som sejrherre i den kommende kvindekamp.

Men hvem er det så, der ifølge spådommen skal dræbe Cersei? ‘Valonqar’ betyder lillebror på valyrisk, og det giver to muligheder:

Den mest oplagte er, at Tyrion besegler Cerseis skæbne. Han udgør trods alt en stærk alliance med Daenarys og har mildest talt ikke det bedste forhold til sin storesøster.

Men det er også en mulighed, at det er Jaime, der vender sig mod Cersei. De er tvillinger, men vi ved, at hun kom først ud under fødslen, så det er teknisk set sandsynligt. Og spørgsmålet er, om Jaime, hvis menneskelige side vi jo har oplevet ved flere lejligheder, snart står af over for Cerseis brutale fremfærd. Han dræbte trods alt den gale konge, fordi denne ville aktivere selvsamme wildfire, som Cersei gjorde brug af.

Skal man tro på profetien – og foreløbigt er der ingen grund til andet – går Cersei en ulykkelig udgang i møde. Spørgsmålet er kun, ved hvis hænder hun indfrier sin skæbne.

Læs også: Interview med Frank Hvam – »jeg er bare en idiotisk standup-komiker, som i manges øjne ikke hører til i ‘Game of Thrones’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af