Elon Musk anklaget for seksuelt krænkende adfærd – SpaceX indgik forlig for 1,7 millioner kroner

Elon Musk anklaget for seksuelt krænkende adfærd – SpaceX indgik forlig for 1,7 millioner kroner
Elon Musk. (Foto: Win McNamee/Getty Images)

En stewardesse hos rumfartsfirma SpaceX anklagede i 2018 Elon Musk for seksuel krænkelse og chikane.

Sagen blev lukket efter et forlig, hvor firmaet tilsyneladende betalte hende mere end 1,7 millioner kroner. Det viser dokumenter, som Business Insider er kommet i besiddelse af.

De afslører, at Musk efter sigende blottede sit lem for hende, gnubbede hendes lår uden samtykke og tilbød at købe en hest til hende, hvis hun gav ham en erotisk massage.

Situationen fandt sted i 2016 og baseres på en forklaring af stewardessen selv, som er blevet bekræftet af en ven til Business Insider. Derudover er der også andre dokumenter som emails, hvilket mediet ligeledes har fået indsigt i.

Twitter afviser Musk alle anklager og beskriver desuden Insiders artikel som karaktermord, der skal kaste grus i maskineriet for hans opkøb af Twitter.

Han skriver samtidig, at vennen, der har bekræftet anklagerne, er en »ekstrem venstrefløjsaktivist og skuespiller i Los Angeles, der har en skjult politisk dagsorden«.

SpaceX har ikke kommenteret på sagen, som blev løst ude af offentlighedens lys, da kvinden indgik forlig om sin afsked i 2018. Her var et af kriterierne for udbetalingen, at hun ikke nævnte sagen offentligt.

Derfor er den også kun kommet frem via den unavngivne ven, som ikke er bundet af samme juridiske begrænsninger og derfor har kunne bekræfte detaljerne til Business Insider uafhængigt af ofret.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af