Howler – teenagerock med koreografi

Sammenligningerne mellem Howler og andre alternative garagerockere har været mange. Sandheden – som den åbenbares foran et publikum af gymnasiedrenge og middelaldrende mænd – er dog at de hverken besidder en frontmand med en stemme som Justin Young fra The Vaccines eller melodier som Julian Casablancas’ The Strokes. Nærmere er der tale om en mindre indiemodel, frisk fra fabrikken, som i dette stadie af deres karriere stadig er mest tilpas med at kopiere deres egen plade og opføre den live.

Nuvel, som gruppen fra Minnesota sprudlende jammer løs i de 39 minutter koncerten varer, er der flere momenter af charme. De dukker op, så snart de fire kåde knægte slipper speederen en anelse, og de lidt monotone indie-rundgange kort får fri. Der er unægtelig en del skævt melodisk guf med dertilhørende kant at hente i nogle af aftenens numre som ’Too Much Blood’ og ’Beach Sluts’, hvor potentialet er umuligt at overse. Og den finurlige og fordrukne guitar på ’Back Of Your Neck’ giver bandet et ekstra A+ i Lille Vegas karakterbog denne tirsdag.

Læs anmeldelse: Howler ‘America Give Up’

Når det er sagt, er den 19- årige og oftest yderst likeable forsanger Jordan Gatesmith, med den flashy mintgrønne guitar, dog fast besluttet på at imponere os med en påtaget rockattitude, som inkluderer kravletur på trommesæt, kasten med mikrofonstativ og sippen af whiskyflaske på scenen. Det bliver alt sammen gjort på en halvhjertet og uforløst facon. Rough Trade Records – bandets legendariske pladeselskab som blandt andet har fulgt Pete Doherty igennem tykt og tyndt, og set flere anarkistiske punk-rockere smadre sig gennem koncerter end de fleste – ville krumme tæer.

Om Howler er andet end et purungt band, der blot er blevet hypet mere end gennemsnittet, får vi ikke svar på. Vi kan dog bekræfte, at det bestemt er værd at glæde sig til, at Howler kommer ud på den anden side af teenageårene, og finder sig tilpas i deres eget univers.

Koncert. Lille Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af