»En nyklassiker inden for homofilmen« – se ’God’s Own Country’ på C More

Se de første billeder fra H&M’s nye Arket-butik i København – åbner om to uger

Se de første billeder fra H&M’s nye Arket-butik i København – åbner om to uger

I næste uge åbner H&M sit nye eventyr Arket, når webshoppen tager imod bestillinger fra den 23. august, mens den første fysiske butik slår dørene op i London to dage efter. Den anden butik kommer til at ligge i København i det gamle posthus på Købmagergade 33, og den forventes at åbne den 31. august.

Mens det stadig er sparsomt, hvad man ved om Arket, så har brandet sluppet de første billeder af den kommende debutkollektion, og nu er der landet billeder af den københavnske butik, som er designet af H&M’s kreative chef Ulrika Bernhardtz.

»Vi har fået mest inspiration fra at udvikle nye løsninger på praktiske udfordringer«, fortæller Bernhardtz til Dezeen. »To af de udfordringer var at skabe pusterum i butikken og at udtænke en ukompliceret og fleksibel måde at præsentere og redigere vores brede sortiment. De og andre udfordringer førte os mod arkivkonceptet, som er vores udgangspunkt for den fysiske butik og hele brandet«.

Der er ikke blevet ændret på postkontorets struktur, men alt er blevet malet i grå nuancer, der også forstærkes af forskellige materialer som birk, ask, aluminium og gummi, mens gulvet er terrazzo.

Det er svært ikke at snakke om skandinavisk minimalisme, men udtrykket lader også til at passe godt til Arkets tøjdesign, som umiddelbart ligger i tråd med det, vi kender fra H&M. Arkivtilgangen, som Bernhardtz snakker om, kan også ses på brandets website, hvor alt fra varer og butikker præsenteres med sirlige varenumre og produktbeskrivelser.

Læs også: H&M-ejede Arket løfter sløret for første herre- og damekollektion