Kultrapperen Chief Keef kommer til Danmark

Kultrapperen Chief Keef kommer til Danmark
Chief Keef.

Hvem havde troet det? Mere end fem år efter sit kommercielle peak med nyklassikeren ‘Finally Rich‘ kommer Chief Keef nu endelig til Danmark.

Som fan af Keef kunne man nemt have opgivet håbet om nogensinde at få rapperen bag sange som ‘Don’t Like’ og ‘Lova Sosa’ at se live her i landet, men efter at han de seneste år er blevet noget af en kultfigur i hiphopundergrunden, er turen kommet til Europa: I Danmark giver Chief Keef koncert i Pumpehuset den 12. februar.

Chief Keef opfandt den hårde, trap-inspirerede genre drill i 2012, hvor han slog igennem med ovennævnte sange. Siden trak han sig tilbage, og udgav en lang række eksperimenterende mixtapes, der etablerede ham som en kultfigur. Og selvom han måske ikke var på mainstream-radaren, inspirerede Chicago-rapperen folk som Lil Uzi Vert, Lil Pump, 21 Savage og mange andre.

Sange som ‘Faneto’, ‘Love No Thotties’, ‘Fool Ya’ og ‘Sosa Chamberlain’ blev Youtube-sensationer, og mixtapes som ‘Back From the Dead 2’ og dette års ‘Thot Breaker’ er mindre genistreger. De har præget den nye bølge af mumble-rappere, og Chief Keef er måske den primære inspiration for Soundcloud-rap.

Vidste du, at den »bang bang«-adlib, som Future og Fetty Wap bruger på henholdsvis ‘Lil Haiti Baby’ og ‘Let It Bang’ er taget fra Keef? Og vidste du, at Keef var den første, der begyndte at sige ‘gang’ i stedet for ‘squad’? Og ja – det er også Chief Keef, der i høj grad står for populariseringen af det såkaldte ‘aye-flow’, hvor man siger ‘aye’ efter hver sætning.

Med andre ord: Det er en stilskabende mumblerap-godfather, du kan opleve i Danmark til februar.

Billetsalget starter torsdag den 21. december kl. 10 via Ticketmaster.

Chief Keef (US)
12. februar
Pumpehuset
Billetpris: 220 kr.

Læs også: Fem tendenser, der gjorde 2017 til et af de mest skelsættende år i hiphop nogensinde

Annonce