Test af trådløse hovedtelefoner: Otte skarpe bud på dine næste bøffer fri for ledninger

Test af trådløse hovedtelefoner: Otte skarpe bud på dine næste bøffer fri for ledninger

Bluetooth-teknologien gør det muligt at slippe for bøvl med ledninger, når du bruger hovedtelefoner derhjemme eller på farten. Men hovedtelefoner findes i dag til overflod og denne test repræsenterer blot et mindre udvalg af de mange produkter, der findes på et marked, hvor de drejer sig om at skille sig ud fra mængden – om det er via smart design, listige features eller behændig sponsorering.

De fleste mærker finder deres egen profil og målgruppe og vi guider dig i denne test ikke kun til de bedste hørebøffer, de bedste til prisen, men også til hvilke type, der bedst bærer de forvoksede hårbøjler. Vi har testet på både pop, rock, electronica og hip hop – og mens enkelte hovedtelefoner gør sig vældig positivt bemærket, er der altså også et stort mellemfelt, der drukner sig selv i en stor basmudderpøl.

Urbanears Hellas_wireless_bluetooth_headphones_for_running_551

 

Urbanears Active Hellas Wireless – til den sporty

De sporty hørebøffer fra svenske Urbanears lader sig modvillig pakke ud, men når det lykkes, fødes de komplet med funky stofledning til USB-opladning, klistermærker og vaskepose til tekstildelene. Umiddelbart virker de som testens absolut letteste lavet af plastik og metal, og de sidder fint fast, men de kradser altså lidt – som en uldsweater. Og det kan fancy ledninger og klistermærker ikke kompensere for. Disse hovedtelefoner er tænkt som nogle, man kan have på til sport, og der sveder man jo som bekendt (helst), derfor er puder og bånd vaskbare – måske derfor det lidt specielle stof.

På den ene ørekop sidder touch-knapperne til play/pause, nummerskift, volumen og opkald, der adlyder ret godt. Det er dog ulempen med sådanne, at man ikke kan mærke sig frem, man skal vide, hvor man trykker, men omvendt kan man ved fysiske knapper nogle gange høre, at man trykker på dem, så flade knapper er ofte at foretrække, når man først har lært dem at kende.

Lydmæssigt er der for meget bas og lav mellemtone og for lidt definition i toppen, og det bliver altså noget rod. Hovedtelefonerne kan nemt foldes sammen, men der er ingen pose til dem, og der er heller intet audiokabel til, hvis man løber tør for strøm på løbeturen – et stort minus. Urbanears lover 14 timers batteritid, afhængigt af volumen.

Pris: 999 kr.

Soundvenue 1 / 8 Soundvenue