Internet-sensationen Ice Bucket Challenge medvirker til gennembrud i ALS-forskning

Internet-sensationen Ice Bucket Challenge medvirker til gennembrud i ALS-forskning

I 2014 var nettets helt store sommerdille Ice Bucket Challenge. Som de fleste nok husker, gik udfordringen ud på at hælde en spand isvand over hovedet og nominere de næste i rækken. Kampagnen blev lanceret for at skabe opmærksomhed omkring og opfordre til donationer til forskning i den sjældne nervecellesygdom ALS.

Nogle medier mente dengang at det handlede mere om PR for de mange kendisser der tog udfordringen på sig end det handlede om selve sygdommen, men nu har den virale kampagne altså bidraget til opdagelsen af netop dét gen der forårsager ALS.

Project MinE modtog $1 million som blev samlet ind fra Ice Bucket Challenge. De har nu identificeret genet NEK1 som årsagen bag ALS – et kæmpe gennembrud på vejen mod effektiv sygdomsbehandling. Projektleder Bernard Muller krediterer Ice Bucket Challenge for at have åbnet nye døre til videre finansiering. Med andre ord har kampagnen bidraget direkte med forskningspenge såvel som skabt længerevarende opmærksomhed på ALS.

Det er en sjælden succeshistorie fra et af internettets utallige virale kampagner. Sommerens seneste våde trend er knap så produktiv: Instagram har set en flodbølge af #fishbra-indlæg. Fænomenet går ud på at droppe bh’en og istedet dække brysterne med en fisk.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

A photo posted by Fishbras ™ (@fishbras) on

I skrivende stund har fishbras-kontoen over 130.000 følgere. Internettet beviser dermed endnu engang at der er plads til at alt mellem himmel og jord kan blive den næste sensation (Hvem husker ikke planking og baby mugging?). Men Ice Bucket Challenge viste sig at være én af de gode.

Læs også: Instagram lader Taylor Swift – og andre – blokere haters, før de kommenterer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af