Salto: Dansk motion capture-dragt skal gøre animation og gaming nemt og billigt

Salto: Dansk motion capture-dragt skal gøre animation og gaming nemt og billigt
Gollum er et produkt af motion capture-teknologi. (Foto: New Line Cinema)

Når Andy Serkis klatrer i et motion capture-suit for at optage bevægelserne til Gollum, King Kong, Caesar i ‘Planet of the Apes’-rebootet og som Supreme Leader Snoke i ‘Star Wars: The Force Awakens’ så foregår det med et hav af dyrt udstyr på kroppen og i et særligt indrettet studie, der kun er forbeholdt Hollywoods A-listede film.

Sådan behøver det ikke være, hvis det står til et hold idérige danskere i firmaet Rokoko Electronics. De har gennem Kickstarter fået den økonomiske opbakning til at udvikle dragten Salto, der ved hjælp af 19 sensorer kan monitorere dine bevægelser hjemme i stuen. Disse bevægelser kan let omdannes til computergenererede karakterer i et spil eller en film – som man f.eks. gør, når man skal integrere en soldat i det kommende ‘Call of Duty: Black Ops III’ eller Gollum skal springe rundt på skærmen.

Andy Serkis
Sådan ser det ud, når Andy Serkis skal indspille Snokes bevægelser i Star Wars. (Foto: Annie Leibowitz / Lucasfilm)

 

Et simpelt setup og en lav pris gør, at dragten henvender sig til mere end bare Hollywood-folk. Hvis du på hobbybasis laver computer-animationer eller små spil, så ved du nok hvor svært, det kan være at genskabe menneskelige bevægelser naturligt. Men det gør Salto op med.

Du kan eksempelvis også bruge den til virtual reality-gaming, så din krops bevægelser i spillet matcher virkeligheden. Det kan også være, du skal monitorere dine bevægelser i forbindelse med et genoptræningsforløb.

Rokoko Electronics præsenterer endnu flere udnyttelsesmuligheder her:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Du kan lige nå at støtte dragten på Kickstarter. Her har du også muligheden for at få en dragt med 33 sensorer, hvor dine hænders bevægelser også optages for endnu højere detaljerigdom.

Læs også: Pause: Ny, simpel app er balsam for sjælen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af